Lukuaika: 2 minuuttia
Tervetuloa Venäjälle, maahan jossa talvet ovat pimeitä ja viinapullot pelottavan suuria! Länsinaapurimme Saksa saattaa olla jo tuttu, mutta oletko koskaan ottanut selvää siitä isommasta naapurista, josta meitä koulussa varoiteltiin?

Venäjä on valtava maa täynnä värikkäitä tapoja ja kiehtovaa historiaa. Oikea kunnon keräyspiste niille meistä, jotka ovat kyllästyneet pitämään Lontoon ja Pariisin lomakohteinaan. Venäjä tarjoaa seikkailuja niin city-lomailijalle kuin luonnonkulkijallekin.

Venäjän kulttuuri on täynnä rikkautta ja erikoisuuksia. Esimerkiksi balletti ja vodka ovat tärkeä osa venäläistä identiteettiä. Niitä ei kannata sekoittaa keskenään, sillä tanssien hölskytteleminen vodka-lasissa saattaa johtaa oudon näköisiin kuperkeikkoihin. Mutta mikäli nämä kaksi asiaa pääsevät yhdessä päämäärään, niin se tuottaa jotain niin hienoa, että siitä ei kannata edes lähteä julkisesti puhumaan.

Venäjän historia on myös mielenkiintoinen sekoitus menneitä vallankumouksia ja nykyistä vodka-vallankumousta. Tsaarilta stalinistiksi, ja Putinin aikaan tätä tekstiä kirjoittaessa varmasti paljon muutakin. Ei ole mikään ihme, että Venäjä on kaiken aikaa ollut kuuma paikka, sillä siellä taitaa olla punaisten ja valkoisten välejä enemmän kuin kaikessa muussa. Tänäänkään ei siellä pidetä mitään hiljaisia vallankumouksia. Ei, ei vaan, jos ei tykkää jostain, keskustellaan siitä miekoilla tai ainakin räkyttämällä.

Myös Venäjän luonto on omaa luokkaansa. Siellä on vaikka mitä eläimiä, kuten karhuja, susia ja kaiken maailman ”bears on a unicycle”. Tämä viimeinen ei ole edes vitsi, vaan oikeasti joku venäläisten kansallinen lemmikkieläin kuten meillä on koirat tai lehmiä kyläkaupan pihassa.

Venäjälle pääsee kätevästi junalla, lentokoneella tai vaikka renkailla ja polksiilla. Suomalaiset veljet ja siskot ovat matkustaneet Venäjälle jo tuhansia vuosia turisteina tai kauppiaiden roolissa. Syyt ovat hyvät, sillä Venäjällä on todella paljon kaikkea kivaa ja mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa.

Kun olet perehtynyt Venäjän vilkkaisiin kaupunkeihin ja villiin luontoon, ota aikaa myös tutustua paikallisiin ihmisiin. Anna heille mahdollisuus avata sielunsa sulle, sillä heitä ei aina helposti ensin tutustuksesta luotaan päästäkään. Mutta kun luottamus on voitettu ja vodka virtaa vapaina, niin tulet ymmärtämään, että Venäjä on paljon muutakin kuin ankeita uutisia ja kylmiä talviolympialaisia.

Lopuksi, muista että Venäjä on suuri ja rikas maa, jossa on valtavasti tarjottavaa niin matkailijalle kuin kulttuurin ystävällekin. Se on kuin kermavaahto kakussa, vähän karvasa esimerkiksi islamin suhteen, mutta jättää taatusti makean maun suuhun. Eli heitä ennakkoluulot Narvan sillalle ja tule tutustumaan Valkoisen pohjolan suureen naapuriin – Venäjään!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö