Lukuaika: 2 minuuttia
Tiedätkö mikä on maailman suurin maa? Se ei ole Kiina eikä Yhdysvallat, vaan Venäjä! Tämä mykistävä maa tarjoaa kiehtovia nähtävyyksiä ja tapoja, jotka saavat kenen tahansa huokailemaan ihastuksesta. Ja mikä parasta, Venäjä on ainoa maa maailmassa, josta voi saada tuplana kaiken: kaikkialla on valkoista yötä ja vodkaa!

Kun puhutaan Valkoisen yön maasta, ei tarkoiteta valkoisia valtameria tai lumimyrskyjä. Kyllä, Venäjällä on välillä myös talvi ja lunta, mutta nyt puhutaan jostain paljon paremmasta – valkoisista öistä! Se tarkoittaa sitä, että kesäaikaan aurinko ei laskekaan koko yönä. Täydellinen tilaisuus viettää koko yö juhlien ja nauttien kauniista maisemista.

Mutta miten Valkoinen yö liittyy vodkaan? No, Venäjällä juodaan vodkaa kuin vettä. Se on osa perinnettä ja kulttuuria, eikä Venäjän juhlimisia voi kuvitella ilman sitä. On sanottu, että Venäjällä vallitsee tietty sanonta: “Mikä ei tapeta, se vahvistaa.” Ja mikäpä vahvistaisi paremmin kuin humalahakuinen vodka?

Mutta ei Venäjä ole pelkkä juhlista ja alkoholista nauttimista varten. Se on myös täynnä historiaa ja kulttuuria, josta ei kannata jäädä paitsi. Esimerkiksi Pietarin Eremitaasi on maailmankuulu taidegalleria, joka sisältää yli 3 miljoonaa teosta. Tarvitset ainakin viikon aikaa, jos haluat käydä katsomassa kaiken.

Venäjä on myös ollut kotina monille maailmankuuluille kirjailijoille, kuten Fjodor Dostojevskille ja Leo Tolstoille. Monet heidän teoksistaan ovat inspiroituneet Venäjän kauniista ja samalla karusta luonnosta ja sen monimutkaisesta historiasta. Täällä voit myös käydä vaikka sisältöä tuijottaen Dostojevskin kotitalossa tai lurjustelemassa Tolstoin entisissä kartanoissa.

Ja vaikka monet ehkä tunnistavat Venäjän vodkasta, Venäjän keittiö on paljon enemmän kuin vain alkoholia. Kokeile venäläistä blinejä, metsästä kerättyjä sieniä ja marjoja tai Boris Jeltsinin suosikkiruokaa, borsch-keittoa. Ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia ruoasta kuin yhdessä perheen ja ystävien kanssa?

Jos haluat nähdä maailman suurimman maan ikonisia nähtävyyksiä, kokeilla herkullista ruokaa ja maistella vodkaa, Venäjä on ehdottomasti paikka sinulle. Valkoisen yön maa kutsuu sinut tutustumaan monipuoliseen kulttuuriinsa ja historiaansa. Mutta varoitus: saatat rakastua niin paljon, että et halua lähteä kotiin!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö