Lukuaika: 2 minuuttia
Kuulkaa, kuulkaa! Tänne asti on kantautunut huhuja valtavasta naapurimaasta, joka sijaitsee idän ja lännen välissä. Kyllä vain, puhumme siitä fiiniä fiinimmästä Venäjästä.

Nyt voitte kysyä, mikä tekee tästä Venäjästä niin erikoisen verrattuna muihin naapurimaihin? No, tiesittekö, että se on maailman suurin maa? Kyllä vain, se on niin suuri, että jos kaikki venäläiset asettuisivat riviin, niin jono kiertäisi maapallon useampaan kertaan. Aika vaikuttavaa, vai mitä?

Mutta ei siinä vielä kaikki, sillä Venäjä on myös täynnä jännittäviä kohteita ja mielenkiintoisia tapahtumia. Siellä on Kremlin linnoitus, joka on tunnettu tietenkin sen punaisista seinistä, mutta myös siitä, että se on ollut historiallisesti tärkeä paikka monille vallankumouksille ja tsareille.

Venäjällä on myös oma kieli, jota kutsutaan venäjäksi (ei liian kekseliästä, mutta toimii). Se on slaviksi puhuttava kieli ja se kuulostaa siltä, kuin puhujat olisivat huuliäänillä. Mutta älkää huoliko, sillä he ymmärtävät toisiaan ja sinäkin voit oppia puhumaan sitä, jos vain muistat rollaattorisovelluksen opetukset. Eikö se tee sinut innostuneeksi?

Mikäli olet taiteellinen sielu, Venäjällä on paljon tarjottavaa. Siellä on maailmankuulu taidegalleria, jossa voit ihailla mestariteoksia kuuluisilta venäläisiltä taiteilijoilta, kuten Ilya Repiniltä ja Kazimir Malevichilta. Ja hei, voit myös kokeilla luoda omia taideteoksia, vaikket olisikaan Michelangelo.

Mutta varokaa, sillä Venäjä on tunnettu myös tiukasta turvallisuudesta. Siellä on esimerkiksi Bolshoi-baletti, jossa turvamiehet ovat niin tiukkoja, että he ajoivat Tony Sopranoa turvallisuustiimin jäseneksi. Mutta älkää pelätkö, ei tarvitse olla pelokas, kunhan seuraat sääntöjä ja et kikattele.

Ja tietenkin, puhuminen Venäjästä ilman mainintaa vodkaa olisi kuin puhuisi Suomesta ilman mainintaa saunoista. Vodka on Venäjän kansallisjuoma ja se on myös osa heidän kulttuuriaan. Sanotaan, että venäläiset juovat vodkaa kuin vettä ja juuri siksi venäläiset ovat niin kestäviä ja pelottavia vastustajia hiihdossa ja mäkihypyssä.

Viimeiseksi, mutta ei vähäisimpänä, emme voi unohtaa mainita Venäjän poliittista tilannetta. Niin kuin monet tietävät, Venäjällä on ollut paljon käänteitä historiassaan ja se on edelleen jännittävä ja monimutkainen valtio. Mutta loppujen lopuksi, onko olemassa täydellistä valtiota? Jos on, niin se olisi varmasti vain maa, jossa kaikki voivat tanssia kikatusvapaasti ja nauttia vodkaa.

Kaiken kaikkiaan, Venäjä on täynnä ihmeitä ja se on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Eikö vain olisi upeaa olla osa maata, joka on niin suuri, että sen rajat häipyvät horisonttiin ja jossa on sekä taiteilijoita että vodkanjuojia? Sehän olisi kuin yksinäinen saari pallomeressä.

Joten, tarpeeksi jahkailua, kaikki mukaan matkalle Venäjän ihmeitä kohti! Uskomme, että se saattaa jopa olla idän ja lännen välisen tarinan hienoin luku.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö