[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä, tuo Suomen naapurimaa, josta kuulee monenlaisia tarinoita ja mielipiteitä. Toiset kehuvat Venäjää ylitsevuotavalla rakkaudella ja toiset taas vähättelevät sitä kuin viimeistä villasukkaa marketin alennusmyynnissä. Mutta yksi asia on varma: Venäjä on värikäs ja monimuotoinen maa, joka tarjoaa paljon tutkimisen arvoista niin kulttuurinsa kuin historiansakin puolesta.

Venäjän kulttuuri on kuin sirkus: täynnä värejä, ihmeellisiä esityksiä ja välillä hieman kaoottista menoa. Venäläiset ovat tunnetusti melko puheliaita ja heidän kommunikointityylinsä voi tuntua suomalaisesta välillä jopa hieman hämmentävältä. Sanotaan, että venäläinen ei ole venäläinen, ellei hän osaa kiukutella, laulaa tai tanssia. Ja näistä kolmesta ainakin kaksi toteutuu aina kun venäläiset tapaavat toisensa.

Venäläiset ovat myös tunnettuja kauniista käsityötaidoistaan ja vodkaan liittyvistä perinteistään. Olkoonkin, että vodka ei ole Venäjän kansallisjuoma (kuka sen nyt voisi uskoa), niin sitä suomalaiset kuitenkin yleensä ensimmäisenä tulevat Venäjältä mieleen. Ja totta se on, että venäläiset osaavat juoda sen ihan oikein: ensin ”nahka” ja sen jälkeen huikka. Sen sijaan suomalaiset juovat sen väärin: ensin huikka ja sitten nahka. Niinhän se on.

Venäjällä on myös pitkä ja monimutkainen historia, joka kiehtoo monia. Aina Tsaarinaikaisesta Venäjästä Eerikki II:n karkotusaikaan saakka Venäjällä on tapahtunut paljon jännittäviä ja kummallisia asioita. Kansalliseepos Kalevalastakin löytyy paljon vaikutteita Venäjältä, sillä monet tarut ja uskomukset ovat levinneet Suomeen naapurimaalta. Sanotaan, että Kalevalan Väinämöinenkin matkusti Karjalasta Venäjälle ottamaan aurinkoa ja juomaan teetä. Eikä se tuntunut haittaavan häntä ollenkaan.

Venäjä on myös tunnettu mahtipontisista ja suurista rakennuksistaan, kuten Moskovan punaisesta torista ja Pietarin upeasta Eremitaasista. Pietari Suuri, Venäjän 1700-luvulla hallinnut tsaari, halusi tehdä Venäjästä eurooppalaisen ja rakennutti Pietariin upeita palatseja ja kirkkoja. Tämän vuoksi Pietari tunnetaankin usein ”Venäjän ikkunana Eurooppaan”. Tässä tapauksessa siis ikkunana, ei esimerkiksi rönninä.

Venäjän kulttuurissa ja historiassa on paljon tutustuttavaa ja oppimista, joten jos et ole vielä käynyt Venäjällä, kannattaa ehdottomasti lähteä tutustumaan tähän naapurimaahan. Voit käydä tsekkaamassa värikkään Kazanin kaupungin, jossa rakennusten väriskaala ulottuu pastellisista pastellisimpiin, tai vaikkapa Baikal-järvellä, joka on yksi maailman syvimmistä ja vanhimmista järvistä. Ja loppujen lopuksi voit todeta, että venäläiset ovat ehkä hieman erilaisia kuin suomalaiset, mutta kukaan ei ole täydellinen. Sitä paitsi, itsevarma huumorintaju on vain yksi heidän monista ihanista piirteistään.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö