Lukuaika: 2 minuuttia
Heihei kaikki lukijat ja tervetuloa matkalle värikkääseen Venäjään! Täällä punainen ei tarkoita pelkästään kommunistista ideologiaa, vaan Venäjä on täynnä erilaisia värejä kulttuurinsa, historian ja nykypäivänsä kautta. Pukeudu siis lämpimästi ja lähde mukaan tälle matkalle idän ja lännen kohtaamispaikkaan.

Ensimmäinen pysäkki matkallamme on Venäjän kulttuuri. Maksa lipunmyyjälle vain muutama rupla ja pääset ihailemaan venäläisten taiteilijoiden mestariteoksia Eremitaasissa Pietarissa. Tämä kuuluisa museo on täynnä värikkäitä taideteoksia ja venäläistä historiaa. Blinejä ja vodkaa tarjoillaan vain taiteen nälkäisille.

Siirrytään seuraavaksi Venäjän historiaan. Kyytiin hypätään Punaisen torin kautta, jossa yhdistyvät idän ja lännen elementit. Torilla seisoo komea St. Basilin katedraali, jonka värikkäät sipulikupolit ovat saaneet venäläiset uskomaan, että rakennuksen suunnittelija, arkkipiispa Postnik Jakovlev, sokeutui sen valmistuttua. Todellisuudessa hänellä vain oli upea visio, johon hän toteutti värilaset kupolit. Torilla voit myös nähdä Kremlin muurien upean tiilenpunan värin, joka kuvastaa Venäjän vahvuutta ja kestävyyttä.

Matkamme jatkuessa saavumme Moskovan metroon. Kiskaisten lasien takaa näet vaunun täyttyvän värikkäistä ihmisistä ja näyttävistä sisustuksista. Joillakin asemilla voit jopa päästä osaksi venäläistä satuja ja mytologiaa, kun seinillä näkyy monumentaalimaisia mosaiikkeja.

Ei pidä unohtaa myöskään Venäjän nykypäivää ja sen värikkyyttä. Venäläiset ovat tunnettuja panostuksestaan värikkäisiin asuihin ja näyttäviin kampauksiin. Älä siis hämmästy, jos näet lihavan babushkan rapsuttelevan pientä koiraansa purppuraisilla hiuksilla. Venäläinen tyyli on hyvin itsenäinen ja eksentrinen, mutta samalla omalla tavallaan upea.

Loppumatkamme Venäjällä vie meidät maaseudulle. Maata peittävät laajat ja kauniit niityt, missä laumoittain lehmäteurasia nautiskelee näkymästä ja hyvästä ruoasta. Asuttuja kyliä löytyy myös, ja niissä voit kokea aidon venäläisen elämänmenon. Saatat löytää itsesi jopa juhlimassa vodkatahmeassa mökissä paikallista kulttuuria kunnioittavien venäläisten kanssa – tosin ehkä vain vähän erikoisemman kokemuksen takia.

Nyt on tullut aika palata takaisin lähtöpisteeseen. Toivottavasti matkamme Värikkääseen Venäjään oli mielenkiintoinen ja antoi sinulle uusia elämyksiä. Muista, että Venäjä ei ole vain Putin ja Krimin valtaus, vaan se on myös täynnä rikasta kulttuuria, kiehtovaa historiaa ja persoonallista nykypäivää. Nähdään taas seuraavalla matkallamme!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö