[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä on maailman suurin maa ja sen pääkaupunki Moskova on yhtä värikäs kuin burleskityttöjen puvut. Mutta Venäjä ei ole pelkästään vodkaa, karhuja ja taistelulauluja. Se on myös kulttuurin kehto ja historian havinaa. Tule mukaan matkalle värikkääseen Venäjään!

Venäjän kulttuurin juuret ovat syvällä taikamaassa, jossa satuja ja tarinoita kerrottiin loppumattomiin. Tarinoissa hyvä voitti aina pahan, paitsi jos kyseessä oli Neuvostoliiton jääkiekkojoukkue. Venäläiset ovat aina olleet taitavia satuja kertomaan, etenkin Kremlin kätyrit. Näitä kätyreitä on vaikka muille jakaa, vaikka toisaalta Venäjällä olisi tarjolla myös muita työpaikkoja, kuten olympiavoittaja, tiedemies tai ”oligarkki kävelee kissoineen” -titteli.

Venäjä on tunnettu myös mahtavasta taidekulttuuristaan. Maalaustaiteen lisäksi venäläiset ovat panostaneet myös venäläiseen balettiin ja oopperaan, jotka ovat saavuttaneet maailman maineen. Venäläisessä baletissa yhdistyvät taitava liike ja juuri sopivan mittainen hame, jota kärrätään lattian yli koko illan ajan. Opera puolestaan on saanut inspiraationsa Venäjän historiasta ja legendoista, kuten Tsaarin kultaisesta sormuksesta ja käkeen pönttöön kätkeytyvästä rikkaasta sukulaisesta.

Venäjän historia on kuin romanien tiikerikakku: sisältää paljon kerroksia ja joskus tekee pahaa vatsaan. Venäjä on kokenut valtataisteluja, vallankumouksia ja lukemattomia sotia. Toisaalta se on myös ollut suuri kulttuurivaikuttaja ja antanut maailmalle muun muassa balletin ja vodka-pullojen äärellä laulettavan karpaasiballadin.

Nyky-Venäjä eli Venäjä 2.0 on täynnä vastakohtia: toisaalta se haluaa olla moderni länsimainen valtio, mutta samalla se pitää kiinni perinteistään, kuten vanhasta kommunistisesta propagandasta ja kaljapurkista. Venäjä 2.0:n kasvot ovat presidentti Vladimi… anteeksi, Dmitri Medvedev ja päämiepieton Vladimir Putin. Putinin täydellisen olemuksen salaisuutena pidetään hänen päivittäistä punajuurimehuannostaan ja kuuman kylmäsavustetun kalan käsittelystä ammattitaidolla.

Venäjän nykypäivä on myös täynnä värejä ja tapahtumia. Tärkeimpiä juhlapyhiä ovat pääsiäinen ja uusi vuosi, jolloin venäläiset syövät munia ja juovat vodkaa (miten tässä muka yllättynyt). Ja tietenkin jokainen venäläinen osaa kertoa oman versionsa siitä, miksi Jänkhä-Jone jäi Moskovaan. Muinainen perinne säilyy myös venäläisten tupakoinnissa, jota voisi kutsua jopa kansallislajiksi.

Lopuksi haluamme muistuttaa, että Venäjä ei ole vain voimaa, viinaa ja värjättyjä karhuja. Se on myös monimuotoinen maa täynnä historiaa, kulttuuria ja hämmästyttävän värikkäitä ihmisiä. Kannattaa ehdottomasti lähteä tutustumaan tähän mahtavaan maa-antimiin, mutta muista varustautua vahvalla huumorintajulla ja pokalla, sillä värikäs Venäjä saattaa yllättää sinut mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö