Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se maa, josta kaikki suomalaiset ovat kuulleet ja josta jokaisella tuntuu olevan oma mielipide. Onko se meidän ystävämme vai vihollisemme? Kumpaa vastaan huudamme jääkiekkopelissä? Vai olemmeko vain vähän hämmentyneitä ja neuvottomia koko naapurimaamme suhteen?

Mutta pelko pois, hyvät kansalaiset! On aika unohtaa vanhat kaunat ja alkaa tehdä yhteistyötä Venäjän kanssa. Ja ei, en tarkoita nyt pelkästään vodkaa ja saunaan raahattua karvaisia karjalaisia. Vaan oikeaa, rakentavaa ja hyödyllistä yhteistyötä.

Katsotaanpa vaikka tätä tilannetta Suomen ja Venäjän välillä kuin kahden koppavan pikkupojan välistä nahistelua. Aiemmin olemme huutaneet toisillemme “Tuut sä tänne vai?” ja “En tuu, enkä mä anna leluja myöskään!” Mutta nyt on aika korvata nuo lapselliset lausahdukset sympaattisella poskipusulla ja kättelyllä.

Venäjä on suuri ja mahtava maa, jolla on paljon tarjottavaa meille pienelle, mutta sinnikkäälle naapurille. Heiltä löytyy esimerkiksi maailmanluokan taitavat matemaatikot, jotka voivat auttaa meitä laskemaan Kekkosen ajan jälkeen vähän vaikeutunutta Venäjän-suhteiden kaavaa. Ja mitä tekisimmekään ilman heidän herkullisia venäläisiä herkkujaan, kuten blinejä ja paljon laululta kuulostavaa borssikeittoa?

Lisäksi Venäjällä on paljon muuta tarjottavaa kuin karun komeat maisemat ja pakkaset, jotka saavat suomalaiset tekemään kateellisia silmäyksiä turkkilaisiin rantalomakohteisiin. Siellä on myös maailman suurin maa, joka takaa loputtomat mahdollisuudet seikkailuihin ja uuden oppimiseen.

Ja vaikka välillämme onkin ollut kylmää sotaa ja salakuuntelua, niin aivan kuin kahden pikkupojan riidan jälkeen, on aika pyyhkiä kaikki nurkkapölyn lasit ja aloittaa uudella, puhtaalta pöydältä. Venäjältä löytyy paljon potentiaalisia kavereita ja kaikilla on saattanut olla jo pitemmän aikaa ikävä toisiaan.

Joten hyvät kansalaiset, unohtakaa kaikki vanhanaikaiset ennakkoluulot ja avatkaa sydämenne ja kotinne Venäjän vieraanvaraisuudelle. Kutsukaa heidät kylään, tarjoilkaa herkullisia suomalaisia leipomotuotteita ja näyttäkää heille, että me suomalaiset kyllä osaamme olla ystävällisiä, kunhan annamme sille mahdollisuuden.

Lopputuloksena voimme yhdessä nauttia päivän piirakkapalaa ja lasillista vodkaa ja todeta, että vastakkainasettelu ja jääkiekkoleikit saavat nyt jäädä historiaan. On aika pysähtyä, tutustua ja nauraa yhdessä Venäjän kanssa – koska naapuruus on parasta yhteistyötä!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö