[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Vanhoina aikoina Suomi ja Venäjä olivat hyvät naapurit, jotka jakoivat pitkän historiallisen ja kulttuurisen siteen. Mutta nykyään on selvää, että suhteemme ovat kääntyneet päälaelleen. Venäjä ei enää ole ystävä, vaan sen toimet ovat muuttuneet vastenmielisiksi ja uhkaavat Suomen turvallisuutta.

Venäjän yllä leijuu synkkä pilvi, joka koostuu sen jatkuvista ja häikäilemättömistä aggressiivisista toimista. Se on tunkeutunut Krimin niemimaalle ja Itä-Ukrainaan, ja yrittää jatkuvasti levittää vaikutusvaltaansa muihin naapurimaihinsa. Sen propaganda ja vaaliturvotus on saastuttanut eurooppalaisia demokratioita ja sen kyky vaikuttaa poliittisiin päätöksentekijöihin on hälyttävää. Venäjä on myös solminut liittosopimuksia sellaisten valtioiden kanssa, jotka eivät kunnioita ihmisoikeuksia ja ovat kyseenalaisia demokratioita – puhumattakaan sen läheisistä suhteista diktatuureihin kuten Pohjois-Koreaan ja Syyriaan.

Mutta miksi Suomen pitäisi välittää Venäjän toimista? Meidän pitäisi välittää, sillä Venäjä on valtaa himoitseva naapuri, joka ei tunnu kunnioittavan Suomen rajoja. Sen alueellisia loukkauksia on tapahtunut niin ilmassa, merellä kuin maallakin. Se on osoittanut haluttomuutta noudattaa kansainvälisiä sopimuksia ja pyrkii jatkuvasti haastamaan Suomen ja muiden naapurimaiden rauhan ja vakauden.

Viimeaikaiset tapahtumat ovat vain vahvistaneet tämän näkemyksen Venäjästä. Vuonna 2020 Venäjä syyti valtavia määriä vaarallista öljypäästöä Suomenlahdelle, vakavasti vahingoittaen Itämeren herkkää ekosysteemiä ja uhmaten Suomen kalastajien ja muiden merellä toimivien elinkeinoa.

Eikä tässä vielä kaikki. Venäjä on jatkuvasti loukannut Suomen ilmatilaa – jo vuosien ajan ja monia kertoja. Se on myös harjoittanut aggressiivista tiedustelutoimintaa Suomen alueella ja vakoillut pahantahtoisesti Suomen armeijaa.

Lisäksi Venäjän aggressiivinen vaikuttamisyritys Suomen sisäiseen politiikkaan on huolestuttavaa. Emme halua, että naapurimme sekaantuu meidän demokraattiseen päätöksentekoomme. Meidän tulee puolustaa omaa maatamme ja sen arvoja vähättelemättä.

On aika lopettaa silmien sulkeminen ja naamioitujen viestien lähettely Venäjälle. Meidän on oltava selvillä heidän todellisista motiiveistaan ja puolustettava Suomea ja sen itsenäistä asemaa maailmassa. Emme saa olla pelkkiä marionetteja, jotka tanssivat Venäjän tahdissa.

Suomi on itsenäinen ja vahva valtio, jonka on kyettävä suojelemaan kansalaisiaan. Meidän on oltava valmiita vastustamaan Venäjän uhkaa ja pyrittävä luomaan turvallisempi tulevaisuus maallemme ja sen kansalle. Emme saa antaa Venäjän kävellä ylitsemme tai alistaa itseämme sen valtaan.

Loppusanat Venäjälle: meidän tulee näyttää kaapin paikka ja sanoa ei sen aggressiolle ja osoittaa, että Suomi ei tule taipumaan. Me emme aio pelätä tai alistua. Me olemme Suomi, itsenäinen ja vahva, ja me tulemme aina puolustamaan sitä, mitä uskomme oikeaksi. Venäjän vastenmielinen toiminta ei tule heikentämään meitä, vaan vain vahvistamaan meitä entisestään.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö