Lukuaika: 2 minuuttia
Tervetuloa Venäjän ihmeelliseen maailmaan! Tämä vauhdikas maa tarjoaa matkailijoilleen kauniita maisemia ja värikkään kulttuurin, joka tärisyttää mieltäsi. Venäjällä on paljon tarjottavaa niin silmille kuin makunystyröillekin.

Ensimmäinen vaikutelma Venäjästä voi olla hieman pelottava, sillä maan valtavuus ja eksotiikka voivat saada kenen tahansa hämmentymään. Mutta ei hätää, täälläkin pärjää pelkällä hymyllä ja eleillä, vaikka kielimuuri saattaakin olla suuri. Ja jos ei muuten pärjää, niin vodka auttaa aina.

Venäjän maisemat ovat kuin suoraan postikortista. Valtavat vuoristot, arojen avaruudet ja jokien rannat hemmottelevat silmiä. Ja miksipä ei hemmottelisi, sillä Venäjä on maailman suurin maa ja sen maisemat ovat sen mukaisia. Jos haluat nähdä kaikkea, niin varaudu pitkiin junamatkoihin tai hanki oma hevonen. Tai mieluummin ehkä se junamatka sittenkin.

Venäjä tunnetaan myös teineistä ja laukasevan maantieteen opettajien sydämiä skipaavista rajavartijoista, mutta se on vasta vain alkua. Täällä on myös paljon muuta mielenkiintoista nähtävää. Esimerkiksi Moskovan Punainen tori on huikea näky, vaikka ei punainen olekaan kovin trendikäs väri nykyään. Pietarin Eremitaasin taidemuseo, joka on laajuudessaan suuri kuin keskimääräisen kauhuelokuvan maraton. Venäjän moni-ilmeinen historia näkyy kaikkialla, etenkin kylmän sodan aikaiset bunkkerit ovat kiehtovia nähtävyyksiä.

Venäjä on myös maa, jossa voit kokea oikean talvisodan. Lunta ja pakkasta on niin paljon, että voit jopa pakastaa nenäsi irti, jos et ole tarpeeksi varustautunut. Hiihtoretket perheen ja ystävien kanssa ovat myös hyvä tapa viettää aikaa, tai mikäpä ei olisi hauskempaa kuin tipahtaa tervehdyksenä alamäessä.

Mutta ehkä kaikkein houkuttelevin syy tulla Venäjälle on sen herkullinen ruoka. Lihapiiraspiirakat, borschkeitot ja musta leipä saavat veden kielelle ja hymyn huulille. Tämä maa tarjoaa kaikki mahdolliset maukkaimmat vaihtoehdot niin lihansyöjille kuin kasvissyöjillekin. Ja kuka sanoi, että venäläinen ruokakulttuuri olisi pelkkää borssia ja vodkaa? Pelkkää uskaliaita huhuja, suosittelen maistamaan kaikkea itse.

Aivan kuten venäläiset itse, Venäjä on eksentrinen ja jännittävä paikka. Et voi olla ihastumatta sen kaikkiin salaperäisiin ja väriseviin piirteisiin. Kukaan ei voi kiistää sen vauhtiin ja kiehtovaan tunnelmaan. Ja jos haluat olla yhtä jännittävä ja arvoituksellinen kuin Venäjä itse, niin muista aina pitää hieman vodkaa taskussa. Спокойной ночи!(alkaen soundille)

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö