Lukuaika: < 1 minuutti
Tervetuloa Venäjälle, maahan jossa rulettia pelataan revolverilla ja talviaikaan lämmitään vodkaa juomalla! Tämä hulvaton hanurista vetävä kirjoitus vie sinut halki Venäjän ihmeiden ja katastrofien, joten varoitus etukäteen – valmistu sydänkohtauksiin.

Kuplavolkkarien ja merilinin vierekkäisyys on yksi Venäjän viehättävimmistä puolista. Voit matkustaa maassa niin junalla kuin junalla – ja miksei lentokonellakin, jos haluat päästä perille mahdollisimman turvallisesti ja sukkelaan. Mutta kyllä meillä komianserl kurko-laksotkin toimii, tsuhnaa sanon sutki ja tohtien. Suomikin taittui tosi nopiaan, mutta välimatkaa siihen on vain kaksi astetta.

Venäjä onkin täynnä kontrasteja, kuten rosoisen karheita kylmiä talvia ja tulikuumia kesähelteitä. Talvisin pakkaslukemat huitelevat helposti -30 asteessa, mutta muina vuodenaikoina taivaalta voi sataa vaikka kuinka paljon vodkaa ja kossua. Siinäpä vasta luonnon ihme! Mutta älä huoli, venäläiset on kuohtuneita ja pitää avustaa, joko tekemällä lumienkelin tai auttamalla tyhjentämään pulloa pulloon.

Maassa vauhti on kova ja ihmiset elävät terveesti – vähän viiksekkäämmin rusikolla muksien. Liikennevaloja ei ole keksitty, joten kuljettajat saavatkin valita, pysähtyvätkö he punaisen vai vihreän valon alla – vai eikö täällä ole liikennevaloja ollenkaan. Ole siis tarkkana ja varaudu pikakelaukseen – kontrastien Venäjällä kaikki on mahdollista.

Venäjän historia on myös erittäin mielenkiintoinen ja värikäs – ja ne värit siinä historia maalaa, huh huh! Maassa on eletty monenlaisia vaiheita ja taisteltu monia taisteluita. Mutta miksi meillä olikaan niitä vaiheita, no kohtapa sen tajusin – koska monipuolisuutta on niin paljon, että on oltava kuin Venäjän nukke (jos ne nyt maalataan pysymään pystyssä…) ja vaihdella erilaisia pukuja ja naamoja.

Kaiken kaikkiaan Venäjä on vauhdikas maa, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Maassa on mahtavaa sekoitus nykyaikaista teknologiaa ja vanhoja perinteitä – ja unohtamatta tietenkään vodkalla klimppaavia karvatakkeja. Joten pistä matkalaukkusi kasaan, vedä karvalakki päähäsi ja lähde tutustumaan tähän ainutlaatuiseen ja vauhdikkaaseen maahan. Kuten sanonta kuuluu, Venäjällä ei ole koskaan tylsää – ellei sitten satu olemaan vessapaperista pulaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö