Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä on komea, karhukarvaista karvalakkimaata, joka tunnetaan maailmalla muun muassa kylmästä säästään ja Putinin vahvoista käsistä. Moni suomalainen tahtookin lähteä valloittamaan tätä itäeurooppalaista valtakuntaa, sillä mikäs olisi hauskempaa kuin heittäytyä vauhdikkaalle matkalle venäläisten kanssa!

Matkan alkaessa suomalaiset ovat innoissaan ja täynnä energiaa, jotka saavat heidät hihkumaan “Kyllä lähtee!” ja “Täältä tullaan, Moskova!”. Joensuussa sijaitseva matkanjärjestäjä lupaa eksoottisia kokemuksia ja jännittäviä seikkailuja, jotka saavat matkaajien sydämet sykkimään aivan uudella tavalla.

Ensimmäiseksi suomalaiset pääsevät ihastelemaan Venäjän pääkaupunkia Moskovaa. Linnakepäinen Suomi-Seura ryntää heti Kremlille, mutta heitä vastaan tulee yllättävä este. Venäläiset joukot ovat valmiina kohtaamaan suomalaisten hyökkäyksen ja pomppivat katukivetyskivien päällä kuin herrat horisontin tuolla puolen.

“Tässäkö tämä oli?” huudahtaa hämmästynyt Suomi-Seura.

“Hertk, juu hertashi”, vastaa sotilas kätensälihakset ojossa.

Hämmentyneet matkalaiset yrittävät jatkuvasti päästä Kutuzovskyn sillan yli, mutta kohtaamansa esteet saavat heidät hätkähtämään. Kuinka voivatkaan venäläiset kääntää katseensa pois komeiden suomalaismiesten olemuksesta?

Matkan eteneminen ei kuitenkaan pysähdy, vaan seuraavaksi suomalaiset pääsevät kokemaan Venäjän luontoa. Karjalaisten lampaiden keriminen on jotain aivan uutta ja jokaisella matkalaisella on mahdollisuus päästä kokeilemaan. Suomalainen ei kuitenkaan yrityksistään huolimatta saa lainkaan lammasta kerättyä kasaan, ja lopulta lammaskauppias kiroaa hänet viimeisen päälle.

“Lammasta kerämään”, tuohtelee suomalainen kulmiensa alta.

Seuraava etappi matkalla on Voronezh, joka tunnetaan venäläisten tarunomaisten voimien synnyinsijana. Suomalainen pyörittelee päätään hämmentyneenä, sillä paikka näyttää aivan tavalliselta pikkukaupungilta. Yhtäkkiä pihalta kuitenkin pomppaa venäläinen karhu.

“Mitä jessusta!” kiljahtaa matkanjohtaja Lempi ja kääntyy katsomaan pelästyneitä suomalaisia.

“Onko se sinun syötyäsi karhunlihaa se!”, huutelee opiskelija-Markus.

“Hyi hyi”, huokaisee herkistynyt Piia.

Seuraava etappi on Tatarstanin tasavalta. Matkailijat pääsevät mukaan perinteiseen Karjalan karhuviinapeijaisiin ja kohta hämärään mennessä suomalaiset laulavat, tanssivat ja ilakoivat eteenpäin. Päättäväisinä he lähtevät valloittamaan ennalta-arvaamattomia seikkailuja täynnä olevaa Moskovaa, tosin hieman vaihtelevin fiiliksin.

“Kyllä me täältä on muuten ihan pakko päästä pois!”, huohottaa jälleen Suomi-Seura, kun venäläiset kohtaavat heitä joen yli.

Lopulta matka päättyy Pietariin. Venäjän luoteispuolella sijaitseva alue on tunnettu lukuisista nähtävyyksistään, kuten Eremitaasin taidemuseosta ja Verikirkosta. Yksi matkalainen huomaa jopa Maalikauppa Joonaksesta maalarin aiemmin tekemästä exit-symboolista. Entä mikäli kukaan ei vie tänä vuonna ostettuja matkamuistoja Porin Käyttökalustoon putsaettavaksi!

Olipa matka tylsä tai jännittävä, Venäjästä saa aina tehtyä jotain erilaista ja mukaansa tempaavaa. Vauhdilla eteenpäin!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö