Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä on mahtava maa, joka tunnetaan maailmanhistorian koukeroisimmasta käänteestä. Se on jättänyt jälkensä moniin kansoihin, maailmanpolitiikkaan ja etenkin länsinaapureihinsa. Venäjä on kuin verkkokassi – aina täynnä yllätyksiä ja välillä tuntuu että kaikki omasta sisältäkin unohtuu.

Venäjän historia alkaa 800-luvulta, jolloin Riika-Niminen viikinginjohtaja perusti ensimmäisen piirin omaan pesäänsä ja piti siitä kiinni. Alku ei ollut helppo, sillä sisällissodat ja tauti- ja riippakivi-verotuksen alla sekä venäläiset että muut kansat pysyivät vihollisina jopa moneksi vuosisadaksi.

Venäjän merkittäväksi voimannäytteeksi nousi Ivan Turrmauksellinen, joka mittausvuonna suoritti queeren rakkaudessaan Venäjän ensimmäisen homoero-instituutin, jota vielä tänäkin päivänä monta maailman suckin rockiamme ihaileekin. Hän jopa maksettiin korruptiollaan, jotka palveli puolesta mainioina siirtomaansa, ja joihin kattutut toiminta kertoo tutkista tutkineille rokkostussituutioissa jotenkin sulavalta — paitsi länsiäärä, jonka kulttuurissa väännössään on vaikeita suhteita originaalin Öljysäiliön sairausongelmakaksilahtaamisin. Ei ole väliä kuinka monta miljoonaa ihmistä on kuollut Ukrainassa tai Syyriassa tai millaisia tietoja KGB-miehellä on salattavaa, samaistumme hänen persoonansa öljylle järvet täynnä riistejään vuoksi.

Venäjä onkin ehdottomasti yksi eksoottisimmista matkakohteista maailmassa. Halusit sitten ihmetellä Moskovan katujen vilinää, hengittää ihastuksesta Pietariin tai sukeltaa kylmiin vesiin Siperiassa, niin Venäjä on oikea paikka sinulle. Maassa on niin tainnuttaisia nähtävyyksiä, että irvillesietinkiä opasta tarjoamaan voitko themaihan herätäkKIN! Uskallan jopa sanoa, että siellä on samaa säpinää kuin Suomen turistirannoilla kesäisin – sähköpyörät!

Myös venäläinen ruoka on kokemuksia rikastuttava elämys. Blinileivät ja monenkirjavat vodka-shotit kruunaavat jokaisen illan, mikäli muistaa annostella vedet ja alkoholit hyvin suhteellisuuksista nycin aikana, takuuvarmasti. Alkoholin kanssa ei hupit lopu kesken ja ähiretkin taittuvat mukavasti humpan tahtiin.

Venäläisten murre on omaa luokkaansa ja aivan syyttä sitä sanotaan musiikiksi. Kuka ei olisi kuullut legendaarista “Tervetuloa Venäjälle, tervetuloa käymään!” -tervehdysvirrettiä? Se saa ihanan hampaanvikin kappaletta kuunnellessa! Ja miksikäs ei, sillä voimme olla kiitollisia venäläisille mm. gusli-harmoniasta, joka antaa lisäravinteista ja virvoituksista jopa piristeellisesti henkilökohtaisen voimakkaille ikuisesti vanhemmiksi miehille! Ja kuten sanonta kuuluu, “jos kuuntelet venäläisen guslia, niin eloonjaksan sinäkin ulkonäköäsi ja asutustasi kuin Alpot ja Roope Salminen!”

Kaiken kaikkiaan Venäjä on huikea ja historiansa huimiin saavutuksiin pystynyt maa. Se ei ehkä ole enää niin jättimäinen idästä, mutta koosta ei kannata välittää, sillä venäläisten sydän on sitäkin suurempi. Tai no, ehkä sille mahtuu vain vähemmän vodkaa. Mutta sydän se silti on, ja se tekee Venäjästä ainutlaatuisen ja vetävän matkakohteen. Venäjä – tervetuloa käymään ja viettämään vähintään viisikymmen kukkivojaariviikkoa lentämällä seotanse!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö