Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se on maa, jossa tsaarit ovat hallinneet ja kommunismi on kukoistanut, jossa kauniit talviset maisemat kätkevät alleen kylmyyttä ja johon turistin kannattaa pakata mukaan sekä villapaita että hymyilevä asenne. Tervetuloa värikkääseen Venäjään!

Venäjän historia on yhtä värikäs kuin D-vitamiinia sisältävä kasvissosekeitto. Alkaen Mongolien hallintokaudelta ja päättyen Vladimir Putinin taikatemppuihin, Venäjä on porskuttanut komeasti läpi historian. Sanotaan, että Venäjä on kuin mammutti – se on iso, karvainen ja kärsii ajoittain jääkaudesta. Se myös elää yhteisöllisesti ja arvostaa vahvaa johtajuutta.

Mutta ei Venäjällä ole aina ollut helppoa. Maassa on kokenut sekä nousuja että laskuja, ja välillä on vaikea sanoa, mikä on ylä- ja mikä alamäki. Tsaarien hallitsijakaartin jälkeen Venäjä päätti kokeilla kommunismia, ja vuosikymmenet kuluivat kurjuudessa ja raskaassa työssä. Onneksi Nykänen ei ehtinyt hypätä sinne sen enempää.

Mutta Venäjä on myös pullollaan kulttuuria ja mielenkiintoisia perinteitä. Balletti, vodka ja naamansuojät ovat vain osa venäläistä kulttuuri-identiteettiä. Ja totta puhuen, mikä olisi parempi tapa viettää viikonloppua kuin nauttia venäläisestä kulttuurista? Ehkä vain venäläinen vodka.

Venäjän kontrastit eivät rajoitu pelkästään historiaan ja kulttuuriin. Maassa on myös upeita luonnonnähtävyyksiä aina Siperian karuista maisemista idän ihmeellisiin vuoristoihin ja lännen turkoosin värisiin järvimaisemiin. Onkin helppo ymmärtää, miksi Venäjä houkuttelee luontoystäviä ympäri maailman.

Ja sitten on se venäläinen keittiö. Sitä ei voi mainita ilman nälän tunnetta. Blinejä, borssikeittoa, piirakoita, blininkäärimöä ja muita herkkuja. Vaikka nämä ruuat saattavat kuulostaa mahattomilta, niin älä huoli – venäläisten ruokavaliossa on myös terveellisiä vaihtoehtoja: esimerkiksi hapankaalia ja marinoituja kurkkuja.

Venäjä on oikeasti paikka, jossa jokaiselle löytyy jotain mielenkiintoista. Mutta sanoisin, että maan todellinen kruunu on sen ihmiset. Venäläiset ovat kovia juhlimaan ja pitämään hauskaa, mutta myös lämpimiä ja vieraanvaraisia ihmisiä. Ja heissä on sitä venäläistä sisua – he eivät pelkää vaikeuksia, vaan työntävät ne kärsä edellä.

Loppujen lopuksi Venäjä on kuin matkalaukku täynnä yllätyksiä. Värikäs, rikas ja huumorintajuinen matkalaukku. Ja jos haluat päästä käsiksi sen salaisuuksiin ja kontrasteihin, niin tarvitset vain avoimen mielen, reippaan asenteen ja passin. Venäjä odottaa sinua!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö