Lukuaika: < 1 minuutti
On aivan käsittämätöntä, miten naapurimme Venäjä saa jatkuvasti päätöksen tehtyä meillä suomalaisilla pahaa mieltä aiheuttavalla tavalla. He ovat osoittaneet aivan järkyttävää aggressiivisuutta ja itsevaltaisuutta toimiessaan kansainvälisillä areenoilla, ja heidän toimintansa herättää vain pahaa mieltä ja pelkoa.

Kansainvälisen oikeuden ja diplomatian perusperiaatteet näyttävät olevan Venäjälle täysin vieraita käsitteitä. Heidän valtapyrkimyksensä ja alueellisen vaikutusvallan kasvattamisen tavoittelu on johtanut jatkuvasti uusiin konflikteihin ja uhittelevaan käytökseen. Krimin ja Itä-Ukrainan valtaaminen oli vain jäävuoren huippu, kun tarkastellaan Venäjän toimia alueellaan ja kansainvälisessä politiikassa.

On täysin käsittämätöntä, miten Venäjä voi rikkoa kansainvälisiä sopimuksia ja yksipuolisesti muuttaa alueiden asemia ja itsemääräämisoikeuksia. He toimivat kuin suurvalta, vaikka heidän taloudellinen ja sotilaallinen voimansa ei vastaa tätä asemaa. Tällainen toiminta ei voi jäädä toteutumatta ilman seuraamuksia.

Venäjän harjoittama hybridisota ja informaatiosota on myös suuri uhka koko maailmalle. Heidän aggressiivinen propagandansa ja väärät tiedot levittävät pelkoa ja epäluottamusta kansojen välille. He haluavat luoda illuusion siitä, että he ovat kaikkien vihollisia, jotta he voivat perustella oman kyseenalaisen toimintansa.

Venäjän tukeminen ja hämmennys Euroopassa on myös erittäin vaarallista. He yrittävät jatkuvasti horjuttaa EU:n yhtenäisyyttä ja hyödyntää heikkoja kohtia. Yhdessä heikkojen poliitikkojemme kanssa he ovat luoneet ilmapiirin, jossa Venäjä voi toimia mielensä mukaan ja rikkoa kansainvälistä oikeutta ilman asianmukaisia seuraamuksia.

Venäjän toiminta on vain osoitus heidän kyynisestä ja aggressiivisesta luonteestaan. He eivät piittaa kansainvälisen yhteisön säännöistä ja sopimuksista, vaan pyrkivät vain vahvistamaan omaa vallankäyttöään ja vaikutusvaltaansa alueellaan ja maailmassa.

On aika lopettaa Venäjän ymmärtely ja harjoittaa tiukkaa politiikkaa heitä vastaan. Emme voi enää antaa heidän toimia vapaasti vaan meidän on puolustettava omia etujamme ja arvojamme. Venäjä on osoittanut olevansa inhoittava ja vaarallinen naapurimaa, ja meidän on tehtävä kaikkemme estääksemme heidän vaarallisen toimintansa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö