Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä on maa, joka herättää minussa inhon ja ärtymyksen tunteita. Se seisoo naapurissamme kuin kiusaaja, joka ei tajua, tai ei välitä, miten paljon se aiheuttaa meille harmia ja hankaluuksia.

Venäjä on aina ollut suuri ja vaikutusvaltainen valtio, mutta sen toimet ja politiikka ovat usein olleet moraalittomia ja aggressiivisia. Se on yrittänyt jatkuvasti laajentaa valta-alueitaan ja ottaa kontrollin naapurimaiden asioihin. Se on myös provosoinut ja sekaantunut muiden maiden sisäisiin asioihin ainoastaan omien etujensa vuoksi.

Mutta mikä frustraatiota ja suuttumusta herättää eniten, on Venäjän piittaamattomuus kansainvälisistä sopimuksista ja sopimusten rikkomisen jatkuminen. Se on tuhonnut Krimin niemimaan Ukrainalta, vaikka se oli allekirjoittanut sopimuksen sen osalta. Se on myös jatkanut sotatoimiaan Itä-Ukrainassa ja Syyriassa, vaikka se oli luvannut vetäytyä. Venäjä ei näytä välittävän muista maista tai kansainvälisestä yhteisöstä, vaan toimii oman voiton ja vallanhalunsa mukaan.

Lisäksi Venäjä on myös tunnettu ihmisoikeusloukkauksista ja sanan- ja lehdistönvapauden rajoittamisesta. Hallitus kontrolloi tiedotusvälineitä ja vaihtoehtoisia mielipiteitä ei sallita. Vastustajat ja kriitikot leimataan herkästi “ulkopuolisiksi agenteiksi” ja heihin kohdistuu häirintää ja uhkailua.

Meidän on myös pakko mainita Venäjän suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin, joka on yksinkertaisesti inhimillisten oikeuksien ja tasa-arvon vastaista. Laki “homopropagandan” kieltämisestä on ollut käytössä jo vuodesta 2013 ja se on johtanut samaa sukupuolta olevien ihmisten syrjintään ja pahoinpitelyihin. Tällainen suvaitsemattomuus ja viha ei kuulu 2000-luvulle.

Venäjän talous on myös jäänyt jälkeen monista muista länsimaista, mutta sen sijaan, että pyrittäisiin parantamaan oman maan tilannetta, se keskittyy ennemmin ulkoisiin sotilaallisiin ja poliittisiin toimiin. Venäjän kansa kärsii tästä, kun korruptio ja taloudellinen epävakaus jatkuvat.

Silti Venäjän johtajat käyttävät jatkuvasti propagandaa ja kansallismielisyyttä peittääkseen omat heikkoutensa ja epäonnistumisensa. He yrittävät luoda kuvaa maailmalle, että Venäjä on suuri ja mahtava kansakunta, vaikka totuus voi olla hyvin toinen.

Kaikki nämä tekijät yhdessä luovat kuvan Venäjästä inhottavana ja haitallisena entiteettinä naapurissamme. Se on maa, joka ei välitä kansainvälisestä oikeudesta, ihmisoikeuksista tai taloudellisesta kehityksestä. Sen aggressiivinen politiikka ja suvaitsemattomuus ovat aiheuttaneet huomattavaa kärsimystä monille ihmisille.

Olisi todella toivottavaa, että Venäjä vihdoinkin lopettaisi aggressiivisen politiikkansa ja ryhtyisi rakentamaan ystävällisempiä ja avoimempia suhteita naapurimaihinsa ja kansainväliseen yhteisöön. Olisi aika muuttaa suuntaa ja päästä eroon negatiivisesta ja vahingollisesta maineesta. Muussa tapauksessa Venäjä joutuu jatkamaan yksinäistä ja vihattua polkuaan, ja seuraukset voivat olla vakavia.”

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö