[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä, tuo inhottava ja pelottava naapurimme, on jälleen kerran osoittanut, ettei se välitä meistä suomalaisista. Maan aggressiivinen ja itsevaltainen toiminta on jatkunut jo vuosikymmenten ajan ja se on saanut aivan tarpeeksi kestää.

Kylmän sodan aikana meillä oli otsamme hiessä puolustautuessa Neuvostoliiton uhkaa vastaan. Mutta miten kävi? Maamme menetti suuria alueita ja miljoonia ihmisiä pakotettiin luopumaan kotiseudustaan. Venäjä ei tyytynyt vain tähän, vaan se jatkoi hyökkäyksiään ja miehitti Krimin niemimaan sekä aloitti aggressiivisen sodan Itä-Ukrainassa.

Emmekö me opettaneet heille mitään? Olimme hyväntahtoisia ja uskoimme, että suhteemme naapuriin paranisivat ajan myötä. Mutta nyt näemme, miten Venäjä käyttäytyy. Se ei kunnioita kansainvälistä oikeutta eikä välitä kansainvälisestä yhteisöstä. Sen ainoa tavoite on kasvattaa omaa valtaansa ja vaikutusvaltaansa.

Ja mitä me suomalaiset voimme tehdä? Emme paljoakaan. Olemme pieni ja rauhaa rakastava kansa, jota on helppo uhkailla ja pelotella. Meidän on oltava valmiita mihin tahansa, sillä Venäjä on osoittanut, ettei se välitä inhimillisistä kärsimyksistä.

Ja miksi edes yrittäisimme tehdä jotain? Jos sanomme vastaan, meitä uhkaavat suuret taloudelliset tappiot ja jopa sotilaalliset seuraukset. Mutta jos kiltisti tottelemme ja käännämme toisen posken, meitä käytetään hyväksi ja alistetaan Venäjän tahdolle.

Meidän on aika herätä ja ymmärtää, että Venäjä ei ole ystävämme. Se ei halua meidän menestystämme ja vapaata elämäämme, vaan pyrkii vallanhaluisesti määräämään meille oikeat toimintatavat. Isossa maailmassa me olemme vain pikkuruinen osa, jota Venäjä ei ajattele hetkeäkään.

Meidän on aika puolustaa omia oikeuksiamme ja vapauttamme. Emme voi antaa Venäjän pelotella ja uhkailla meitä enää yhtään pidempään. Jos emme tee mitään nyt, seuraavaksi saattaa mennä paljon pahemmin.

Vaadimme kansainvälisen yhteisön puuttumista tilanteeseen ja Venäjän asettamista vastuuseen törkeistä ja aggressiivisista toimistaan. Me emme enää aio tyytyä toisen luokan kansalaisen asemaan omassa maassamme.

Venäjä – ole viimeinkin naapuri, joka kunnioittaa kansainvälistä oikeutta ja kunnioittaa meitä suomalaisia!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö