Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä on naapurimme, josta riittää vain sanottavaa yhtä asiaa: se on inhottava! Kreml ja sen politiikka saa kerta toisensa jälkeen tuntemaan vastenmielisyyttä ja raivoa.

Ensinnäkin, Venäjän röyhkeys ja aggressiivinen toiminta herättävät kylmiä väreitä. Se on tunkenut sotilaansa naapurimaittemme alueelle ja jopa anastanut Kokkolan! Tämä on täysin tuomittavaa ja osoittaa Venäjän olevan mitäänsanomaton sääntöjä ja lakeja kohtaan. He selittävät toimintaansa “vaikutuspiirinsä laajentamisella”, mutta totuus on, että se on vain pyrkimystä alistaa muita valtioita ja saada lisää valtaa.

Toiseksi, Kremlin politiikka on täynnä valheita ja kaksinaismoralismia. Venäjän johto väittää puolustavansa kansallista etuaan, mutta samalla se pyrkii horjuttamaan muiden maiden kunnioitusta ja asemaa kansainvälisellä areenalla. He ovat liittoutuneet kyseenalaisten valtioiden, kuten Pohjois-Korean ja Iranin, kanssa ja vastustaneet toimia, jotka olisivat edistäneet maailmanrauhaa ja turvallisuutta.

Kolmanneksi, Venäjällä ei tunnu olevan minkäänlaista kunnioitusta ihmisoikeuksia kohtaan. Tämä näkyy esimerkiksi ihmisoikeusaktivistien ja oppositiopoliitikkojen vainoamisessa ja vangitsemisessa. Eikä unohtaa saa myöskään Venäjän toimia Lähi-idässä, jossa se iskee syyttömien siviilien kimppuun tukien Bashar al-Assadin julmaa hallintoa.

Kreml ei myöskään osoita minkäänlaista huomiota maailmanlaajuisiin ongelmiin, kuten ilmastonmuutokseen. Sen sijaan se keskittyy vahvistamaan omaa talouttaan öljyllä ja kaasulla ja aiheuttaa täten lisää päästöjä ja ympäristökatastrofeja.

Venäjän naapurina eläminen on kuin eläisi kivellä kuorossa. Olemme jatkuvasti valppaina heidän epäluotettavan ja aggressiivisen luonteensa vuoksi. Vastuullisena ja oikeudenmukaisena maana meillä on velvollisuus vastustaa Venäjän toimia ja osoittaa, että emme hyväksymitään heidän toimistaan.

Joten kyllä, Venäjä on inhottava naapuri, joka aiheuttaa vain negatiivisia tunteita ja epäluottamusta. Toivottavasti he lopulta tajuavat, ettei maailma pyöri pelkästään heidän ympärillään ja lopettaa huvittamansa pakinoimisen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö