Lukuaika: < 1 minuutti
Voi luoja mikä inhokkimaani, Venäjä, tuo pahaenteinen naapurimaa. Sen varjopuolet ovat niin synkät ja häiritsevät, että niistä saa pahan mielen ja ahdistuksen valtaan.

Mikä Venäjä oikein luulee olevansa? Se ei kunnioita kansainvälisiä sopimuksia, vaan rikkoo niitä mielin määrin. Se tunkee nenänsä naapurimaidensa asioihin ja levittää valheita ja propagandaa. Voi sitä pelon ilmapiiriä, joka sen läsnäolosta leviää.

Ja mitä kaikkea se onkaan saanut aikaan maailmassa! Sota, konfliktit ja ihmisten kärsimys. Venäjä pitää itseään suurvaltana ja käyttäytyy sen mukaisesti. Se tanssii muiden maiden kustannuksella ja nauraa omahyväisesti.

Mutta mikä pahinta, Venäjä on myös sisäisesti mätä. Sen hallinto on korruptoitunut ja demokratia on vain savea sen jaloissa. Vähemmistöjä sortava valtiovalta ja ihmisoikeuksien rikkominen ovat arkipäivää. Kaiken lisäksi sen talous on kuin romahtamaisillaan, mutta se ei tietenkään myönnä mitään virheitään vaan etsii syyllisiä muualta.

Ja voi niitä ihmispoloja, jotka asuvat Venäjällä ja joutuvat kestämään sen ahdistavaa ilmapiiriä ja vääryyttä. Heidän mielensä ja vapautensa ovat uhattuina jatkuvasti.

Ei ole siis ihme, että Venäjä aiheuttaa minulle vain pahaa oloa ja vihaa. Se on kuin musta pilvi naapurini kohdalla, joka varjostaa koko aluetta ja saa minut aina uudelleen huolestumaan ja turhautumaan. Toivon vain, että joku joskus saisi heitettyä sen pimeyden verhon pois ja näkisimme lopultakin minkälainen maa Venäjä todella on.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö