Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä on maa, joka jakaa mielipiteitä kuin karkinmurut pikkulapsille. Monet rakastavat sen monimuotoista kulttuuria ja mahtipontista historiaa, kun taas toiset ovat jättäneet sen kylmän kyytiin ja pakenneet lämpimämpiin maisemiin. Mutta yksi asia on varma – Venäjä jättää sinut lumoutuneeksi ja kylmäksi samanaikaisesti.

Ensimmäisenä katumme on pysähdyttävä miettimään sitä, miten ihmeessä Venäjä onnistuu olemaan sekä lumoava että kylmä samanaikaisesti. Kylmyys ei ole vain pakkasia ja lumimyrskyjä, vaan myös sitä tuntemamme tunnetta, kun askeleet ovat epävarmoja kapeilla kaduilla ja viimeisimmät pähkinämme ovat karkaamassa Talvisodan viimeisiin taisteluihin. Mutta samalla Venäjä hurmaa meidät mahtavilla maamerkeillään, joita on ylpeänä esiteltävä rakastetuille vieraillemme. Pietarhovin upea palatsi tai Moskovan Punainen tori ovat kuin maalaillen tehtyjä postikortteja, jotka saavat meidät huokailemaan ihastuksesta. Lumottuna katsomme venäläisten yölaivojen tanssia pitkin Nevan rantoja ja haaveilemme siitä, miten itse voitaisiin elää yhtä huikeaa elämää.

Mutta juuri, kun luulemme alkavamme lämmetä Venäjälle, se muistuttaa meitä armottoman kylmästä luonteestaan. Emme voi sivuuttaa sitä faktaa, että venäläiset voivat olla melko karuja ja totisia. Joskus vaikuttaa siltä, että hymy on muinainen perinne, jota ei missään tapauksessa tulisi käyttää liian usein. Kun odotamme jonossa tai yritämme tilata ruokaa ravintolassa, saamme usein kylmiä katseita osaksemme. Ja mitä tulee venäläisen hospitaalisuuden maineeseen, niin olemme ainakin itse jättäneet sen varauksella olevaan matkalaukkuun. Ehkäpä venäläiset vain haluavat pitää omat aarteensa piilossa muilta, eivätkä siksi ole niin lämpimiä ulkopuolisille.

Ja eikö todellisuudessa olekin niin, että syytämme kylmyydestä Venäjää, mutta unohdamme lumoutumisemme mukavasti samaan pakettiin sen kanssa? Ehkäpä viileiden venäläisten katseiden takana on vain ujo hymy ja syrjäänvetäytyvä luonne, joka on tottunut elämään vain oman perheen ja ystävien kanssa. Ja ehkäpä venäläisten vankka kylmyys peittää alleen syvän rakkauden maataan ja sen historiaa kohtaan.

Loppujen lopuksi Venäjä on kuin karhu – ulkoa kylmä ja pelottava, mutta sisältä lempeä ja rakastettava. Meidän on vain opittava katsomaan sen ohi ulkokuoren ja antaa sille mahdollisuus. Ja voin vakuuttaa, että kun sen teemme, Venäjä lumoaa meidät täysin ja jättää kylmyyden vain kaukaiseksi muistoksi.

Joten, jos joskus sinulla on mahdollisuus vierailla Venäjällä, älä pelkää sen kylmää mainetta. Anna sen lumota sinut ja lämmitä sydämesi sen upeilla maisemilla ja vaikuttavalla kulttuurilla. Ja mikä parasta, voit vitsailla ystävillesi, että olet nyt todella kokenut, miten Venäjä voi jättää sinut lumoutuneeksi ja kylmäksi samanaikaisesti.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö