[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Kuinka kehtaavatkaan kutsua itseään naapurimaaksi, kun heidän toimintansa aiheuttaa jatkuvasti pelkoa ja inhoa ympäri maailman? Kyllä, puhun Venäjästä – sivistymättömästä ja aggressiivisesta valtiosta, joka ei tunnu ymmärtävän kansainvälisten sopimusten tai ihmisoikeuksien merkitystä.

Venäjä on vuosikymmenien ajan osoittanut olevansa kaikkea muuta kuin ihastuttava naapuri. Alkaen Neuvostoliiton ajasta, he ovat pyrkineet laajentamaan valtaansa ja vaikuttamistaan ympäri maailman, jättäen jälkeensä tuhoa ja kärsimystä. Ukrainan miehitys ja Krimin valtaus ovat vain kaksi esimerkkiä heidän aggressiivisesta ulkopolitiikastaan.

Mutta ei se jää tähän. Venäjä on myös syyllistynyt lukuisiin ihmisoikeusloukkauksiin omassa maassaan. Kansalaisyhteiskuntaa tukahdutetaan ja sananvapautta rajoitetaan jatkuvasti. Poliittiset vastustajat ja toisinajattelijat hiljennetään väkivaltaisilla tai laittomilla keinoilla. Vankiloissa kidutus ja epäinhimilliset olot ovat arkipäivää.

Eikä tässä vielä kaikki. Venäjä on myös ollut mukana useissa kansainvälisissä kriiseissä ja konflikteissa, kuten Syyriassa ja Lähi-idässä. He eivät näytä olevan kiinnostuneita rauhanomaisesta ratkaisusta, vaan haluavat säilyttää oman vaikutusvaltansa ja hyötyä muiden kärsimyksistä.

Kaiken tämän lisäksi Venäjä on myös vaarallinen tietoturvauhka. He ovat syyllistyneet lukuisiin kyberhyökkäyksiin ja vaikuttamiskampanjoihin eri maissa, mukaan lukien Yhdysvalloissa. He levittävät ennakkoluuloja ja disinformaatiota, saadakseen kansat toimimaan heidän hyväkseen.

Eikä Venäjä tunnu piittaavan kansainvälisestä kritiikistä tai jopa pakotteista. He ovat jatkuvasti ylpeänä osoittaneet keskisormeaan länsimaisille arvoille ja jatkavat toimintaansa haluamallaan tavalla, välittämättä kansainvälisistä lakeista.

On aika herätä ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se on – pelottavana, aggressiivisena ja vastuuttomana naapurina. Emme voi enää sulkea silmiämme heidän toiminnaltaan ja annamme heidän jatkaa tuhoisaa polkuaan.

On aika toimia ja vaatia kansainvälistä yhteisöä ryhtymään konkreettisiin toimiin Venäjän aggressiivisen toiminnan estämiseksi. Emme voi enää antaa heidän aiheuttaa pelkoa ja inhoa ympäri maailman. Venäjä – lopeta pelottelu ja tee jotain hyödyllistä maailmalle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö