Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä tunnetaan monipuolisesta ja värikkäästä kulttuuristaan, joka ulottuu taidekokoelmista aina vodkaan asti. Mutta yksi Venäjän kaikkein kiehtovimmista ilmiöistä on sen kaunis luonto ja siihen kuuluva kuuluisa karhupopulaatio. Juuri tämän vuoksi Venäjä tunnetaan myös nimellä Karhusilta valkoisiin öihin.

Jo pelkkä Venäjän kartta saa turistit haukkomaan henkeään. Mahtavat vuoret, laajat arot ja värikkäät metsät luovat silmänräpäyksessä mielikuvan satumaisesta maailmasta. Eikä ihme, sillä Venäjän upeassa luonnossa asustelee valloittava karhuparvi, joka tekee maasta entistäkin vetovoimaisemman.

Karhut ovat Venäjän kansalliseläin, ja niitä löytyy maan jokaisesta kolkasta. Ne ovat myös tärkeä osa Venäjän kulttuuria ja perinnettä. Karhujen ja venäläisten välillä on lähes symbioottinen suhde – karhut ovat kuin kultakutrisia serkkuja, joiden kanssa venäläiset viettävät aikaa ja hassuttelevat. Karhujen söpöksi koettu olemus johtuu osittain myös siitä, että karhuja nähdään Venäjällä usein suurena ja mahtavana symbolina, joka edustaa voimaa ja vaurautta.

Karhujen tarkkailu onkin yksi suosituimmista aktiviteeteista Venäjällä. Erilaiset safarimatkat ja karhujen bongausretket houkuttelevat vuosittain tuhansia matkailijoita ympäri maailmaa. On kuin olisit astunut suoraan Karhuemojen ja -poikien valtakuntaan, kun pääset seuraamaan näitä uskomattoman sulavia eläimiä niiden luonnollisessa elinympäristössä.

Mutta ei Venäjä ole pelkkää karhuja ja upeaa luontoa. Se on myös maa, jossa ei olla koskaan pimeä. Siellä missä aurinko laskee lännessä, se nouseekin idässä aivan uudelleen. Kesäisin Venäjällä vietetäänkin valkoisia öitä, jolloin aurinko ei koskaan laske ja maa kylpee jatkuvassa valossa. Ei ole siis ihme, että monet venäläiset juhlistavatkin näitä valkoisia öitä viettämällä pitkiä ja vilkkaita yöttömiä öitä ystäviensä ja perheensä kanssa.

Valkoiset yöt luovat myös ainutlaatuisen tunnelman, jota ei voi kokea missään muualla. Monet rakastavat käyttää aikaa ulkona valoisassa ja upeassa säässä, ja kaupungit heräävätkin eloon juuri yöaikaan. Katukahvilat täyttyvät ihmisistä, ja kadut täyttyvät lauluista ja livemusiikista. Mitä parempi tapa viettää aikaa ja juhlia valoisia öitä kuin Venäjän kuuluisilla valkoisilla öillä?

Joten, jos haluat kokea karhujen viehättävän maailman ja valkoisten öiden lumoavan tunnelman, Venäjä on ehdottomasti seuraava matkakohteesi. Ehkäpä pääset jopa bongaamaan karhun ja nauttimaan yöttömästä yöstä samalla kertaa. Ja kukapa tietää, ehkäpä päädyt jopa kuulemaan karhujen tarinoita, jotka kertovat karhumerestä ja Karhusillasta, joka yhdistää maan Karhuemojen, valkoisten öiden ja turistien välillä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö