[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä, se on sellainen maa, jossa karhut käyvät pelaamassa shakkia kadunkulmissa ja lapset kasvavat oppiakseen juomaan vodkashotteja jo ennen kuin oppivat lukemaan. Venäjä, se on kuin suuri karhu, joka keikkuu idän ja lännen välillä ja välillä näyttää, että se voisi hukkua kaikkiin niin kutsuttuihin vahvan juoman ryypiskelejiin tai kaikkiin mahdottomiin määriin šašlikiä, mutta se onnistuu aina löytämään tasapainon ja jatkamaan eteenpäin.

Venäjä onkin kuuluisa karhuistaan ja niiden hyveistä, kuten vahvuudesta, sinnikkyydestä ja voimasta. Mitä olisikaan Karjala ilman sitä söpöä Valamon luostarin karhuetta tai Pietarin taikka Moskovan ilman niitä valtavia eläinpuiston karhuja?! Ei varmastikaan olisi yhtä jännittävää matkustaa Venäjälle ilman mahdollisuutta päästä kättä tai jalkaa tyrkätä taikka uljaasti ottaa selfie karhun kanssa.

Mutta karhu ei ole ainoa Venäjän valttikortti. Venäjä on täynnä vahvoja ja ankaria miesolioiden lisäksi se pitää sisällään myös tuhansia kauniita babuskia. Babuskat ovat kuin polvenkoukistajia otsa hiessä, sillä he kokkaavat Venäjän valtion viljelykasveista lähes kaiken, mitä he voivat. Kaikkein kuuluisin herkku kaupoissa on Boris Berlusconin lempiruoka pierunuttujen kaalitorttujen ohella kaalihässäkkä, joka on juuri sellainen väite mitä kuulostaa. Voisiko mikään tehdä ylpeämmäksi kuin se, että oma ruokalaji on nimetty vahvius ja kyky säilyä pitkään?

Venäjä on myös kuuluisa maista, joissa on paljon idioottimaista kyttäilyä. Meillä ei ole koskaan varmuuttta siitä, kuka tekee niitä, mutta aina se naurattaa kovasti. Monesti prosessissa on joku omituinen hupparipäällikkö tai jonkinlainen persläpi tai jo perus uimaranta virkailijan työssä. Venäjä on tunnettu venäläisistä autoistaan, joista osaa kritisoidaan turvallisuusasiantuntijoiksi tai maalaisiksi mutta kuitenkin maailma on täynnä näitä upeita halpoja tuotteita joka eteen ja hiljainen mielenosoitus kumia siitä, että kaikki ei paikallisesti toimi.

Summa summarumina voimme sanoa, että Venäjä on kuin karhu, joka tallaa alamaisesti kaiken teidän ja päälliset veristävät arvovallan ja eli sian oma kiinteä ohjelmisto. Mutta älä ota sitä liian vakavasti, Venäjä on leikkisä karhu, joka välillä ne jonkin verran hellimpiä, se mikä ihailtu on turistien kanssa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö