Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, se käsittämätön ja kammottava kansallisvalta, joka on vuosisatojen ajan kylvänyt tuhoa ja pelkoa ympärilleen. On aika avata silmät ja nähdä selvästi, millaisia vaikutuksia tämä maa onkaan saanut aikaan maailmassa.

Venäjän historia on täynnä julmuuksia ja vallanhalua. Jo 1000-luvulla alkanut laajentuminen ja valloitusretket ovat tehneet Venäjästä mahtavan ja pelätyn valtion, joka syöksyy kaoottiseen sotaan ja sortoon missä ikinä vain pystyy. Viime vuosien tapahtumat eivät ole tehneet poikkeusta tähän, vaan päinvastoin vain vahvistaneet sitä, että Venäjä on maailman pelottavin kansallisvalta.

Vaikka maailma on jo kauan sitten siirtynyt demokratiaan ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseen, Venäjä ei tunnu ymmärtävän näiden käsitteiden merkitystä. Putinin johtamat autoritaariset otteet ja kansalaisvapauksien jatkuva polkeminen ovat saattaneet Venäjän rautaisen otteen alle ja tuoneet maailmalle jälleen yhden totalitaarisen hallinnon.

Venäjä ei myöskään epäröi käyttää valtaansa ja vaikutusvaltaansa naapurimaissaan. Ukrainan kriisi ja Krimin miehitys ovat tuoreimpia esimerkkejä tästä. Vaikka Venäjä on tehnyt kaikkensa kiistääkseen sotatoimet ja esiintynyt uhreina, on todellisuudessa aivan selvää, että Venäjä on provosoinut ja hyökkännyt naapurivaltioidensa alueille. Tämä on täysin vastuutonta ja syytön verenvuodatus on niin Venäjän kuin Putinin omaa käsialaa.

Venäjän käytös on myös suora uhka kansainväliselle turvallisuudelle. Kremlin tukema Syyrian hallinto on tehnyt lukemattomia sotarikoksia ja siviilien tappamista, mikä on johtanut miljoonien ihmisten kärsimykseen ja pakolaiseksi joutumiseen. Venäjä ei näytä välittävän näistä ihmishengistä, vaan pyrkii vain vahvistamaan omaa valtaansa ja turvaamaan omat etunsa.

On aivan käsittämätöntä, että Venäjä pääsee kerta toisensa jälkeen pälkähästä ja jatkaa vallan väärinkäyttöä ja laittomuuksia ympäri maailmaa. On korkea aika, että maailma herää ja puuttuu tähän petolliseen ja vaaralliseen toimintaan. Venäjän ei tulisi saada jatkaa toimintaansa rankaisematta, vaan sen tulisi joutua vastaamaan teoistaan ja korjaamaan ne aiheuttamansa tuhot.

Venäjä on kauhistuttava kansallisvalta, joka välittää vain omista intresseistään ja valtapyrkimyksistään. Sen vaikutukset maailmalle ovat kaikkien nähtävissä ja niiden seurauksena kärsivät miljoonat ihmiset. Meidän on aika lopettaa naivius ja katsoa totuutta silmiin. Venäjä on uhka maailmanrauhalle ja ihmisoikeuksille ja sen toiminta on saatava loppumaan ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö