[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä. Voi v*”¤”#¤n Putinin käsivarsi, mikä kauhistus se on! Tuo Suomen kyljessä mönkivä naapurimme on kuin piinaava punkki, joka imee meistä kaiken mahdollisen irti. Maa, jolla on niin paljon resursseja ja potentiaalia, mutta silti se näkee tarpeelliseksi sekaantua jatkuvasti muiden valtioiden asioihin ja uhkailla naapureitaan.

Vuosisatoja sitten saimme olla riippuvaisia tästä Venäjästä, mutta kuinka kauan vielä? Eikö sen voisi jo antaa meidän elää rauhassa omilla vesillämme? Mutta ei, se pitää tänä päivänäkin meitä valvovan silmän alla ja iskee aina, kun sitä vähiten odottaa.

Ja mitä me teemme? Kökötämme täällä hiljaa ja silittelemme Venäjän karhua taljan lailla. Pelkäämme reagoida tai tehdä mitään, vaikka se polkee meitä jatkuvasti jaloille. Meistä on tullut sen pelon ja alistumisen vangit, kun Venäjä pitää meitä otteessaan ja uhittelee meitä jatkuvasti.

Ja Venäjän teot eivät jää vain poliittiselle tasolle. Se vaikuttaa meidän jokapäiväiseen elämäämme ja talouteemme. Kiitos Venäjän kauppasaarrolle, meiltä viedään työpaikkoja ja tulonlähteitä. Mutta ei se niitäkään lopeta, vaan jatkaa sekä sotilaallista että taloudellista vaikuttamistaan meidän arkeemme.

Mutta mitä me voimme tehdä? Emme voi vain antaa tämän hirviön lyödä meitä kasvoihin kerta toisensa jälkeen. Meidän täytyy ottaa asioista itse selvää ja kehittää meidän maatamme niin, että emme ole Venäjän armoilla. Meidän täytyy lopettaa pelko ja aloittaa vastatoimet.

Ja ennen kaikkea, meidän täytyy vaatia jotain kansainväliseltä yhteisöltä. Ei voi olla mahdollista, että Venäjä saa jatkaa tätä kiusaamistaan ja uhkailuaan naapurimaitaan kohtaan ilman seuraamuksia. On aika laittaa hirviö kuriin ja antaa sille kunnolla piiskaa, jos se ei opi käyttäytymään.

Venäjä, sinä olet kauhistuttavan piinallinen naapurimme, mutta me emme enää antaudu. Emme pelkää sinua, emmekä alistu sinulle. Aika on muuttanut meitä ja me olemme valmiita taistelemaan takaisin. Ota siitä oppia ja käyttäydy kunnolla, jos haluat olla osa kansainvälistä yhteisöä. Muussa tapauksessa saat väistyä ja antaa muiden elää rauhassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö