Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä on valtava maa, joka sijaitsee Itäisen Euroopan ja Aasian rajalla. Tässä maassa maisemat vaihtelevat lumisista ja jäisistä maisemista vehreisiin metsiin ja kauniisiin järvimaisemiin. Venäjällä on myös rikas kulttuuriperintö ja jännittävä historia, joka saa jokaisen matkaajan haltioitumaan.

Mutta tiesitkö, että venäläiset ovat myös kovia hupiveikkoja? Joo, se kuulostaa hullulta, mutta usko pois, heillä on monta kikkaa hihassa naurattaa ihmisiä ympäri maailmaa.

Esimerkiksi venäläiset ovat mestareita käyttämään “-ski” pääte sanoissaan. Se tekee kaikista tavallisista sanoista heti paljon hauskempia. Hiukset, ruoka ja vaatteet eivät enää ole vain hiuksia, ruokaa ja vaatteita, vaan hiuksi-ski, ruoka-ski ja vaatte-ski. Aika apteekki-ski, eikö vain?

Entä tiedätkö, miksi venäläiset ovat niin hyviä tanssimaan? No, sanotaan, että heidän salainen ainesosansa on vodka. Joo, se on oikein – viinaa on lähes jokaisessa juhlassa ja tanssi alkaa yleensä heti, kun ensimmäinen pullo avataan. Voi olla, että venäläisten tanssi tyyli muuttuu hieman, kun ilta etenee ja viina vähenee, mutta se ei haittaa, sillä hauskaa on taatusti.

Venäjän kieli on myös jotain, josta venäläiset ovat ylpeitä. Sanotaan, että venäläinen kieli on kuin labyrintti, josta ulos löytyy vain harvoja ulospääsyjä. Mutta älä huoli, ei kuulosta niin pahalta kuin se oikeasti on. Todellisuudessa venäjän kieli voi olla todella kaunista, varsinkin silloin kun venäläiset luettelevat pitkiä nimiään. Kerran kuulin tarinan, jossa erään venäläisen nimi oli niin pitkä, että hän oli menossa naimisiin vasta, kun hänen sulhasensa oli oppinut sen ulkoa.

Venäläiset ovat myös tunnettuja vieraanvaraisuudestaan. He ovat aina valmiita tarjoamaan vierailleen parasta mitä heillä on. Mutta varoitus, älä sano venäläiselle että kieltäydyt heidän ruuastaan, sillä silloin saat todennäköisesti vastauksen: “eikö se maistunut?” Kun oikeasti tarkoittavat, että “muista yrittää sanoa seuraavalla kerralla paremmin”. He ovat vain liian kohteliaita sanoakseen rehellisesti, että ruokasi on huonoa.

Ja hei, jos venäjän kielen opiskelu ei onnistu, voit aina käyttää elekieltä ja hymyillä innoissasi. Venäläiset ovat hyvin avoimia ja ystävällisiä. Sinun ei tarvitse puhua venäjää kommunikoidaksesi heidän kanssaan, hymy ja eleet riittävät.

Joten mitä odotat? Matkusta Venäjälle ja koe tämä kiehtova maa omakohtaisesti. Tulet varmasti löytämään paljon syitä nauraa ja muodostamaan uusia ystävyyssuhteita. Ja kukapa tietää, ehkä opit joitakin uusia tanssiliikkeitä venäläisiltä. Onnea matkaan, tovarish!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö