Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Jo pelkkä nimi saa veren kiehumaan monessa suomalaisessa. Tämä kieroutunut ja inhottava valtio on vuosien ajan levittänyt pahuutta ja tuonut tuhoa ympäri maailmaa. Naapurimaamme on jatkuvasti osoittanut halveksuntaa ja piittaamattomuutta kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia kohtaan. Nyt on vihdoin aika puhua suoraan ja tuoda julki, miksi Venäjä on niin raivostuttava ja vaarallinen valtio.

Venäjällä ei ole minkäänlaista moraalia tai arvostusta ihmisoikeuksia kohtaan. Heille ihmishenki ei merkitse mitään, kunhan vain saavat tavoitteensa täytettyä. Tätä olemme nähneet viimeksi esimerkiksi Syyrian sodassa, jossa Venäjän tukema presidentti Assad on surmannut tuhansia siviilejä ja syyllistynyt lukuisiin sotarikoksiin. Venäjä on toiminut täysin välinpitämättömästi kansainvälisen yhteisön tuomitessa Assadin hirmuteot. Heidän tavoitteenaan on vain vahvistaa omaa asemaansa ja kylvää pelkoa ja tuhoa ympäri maailmaa.

Venäjä myös jatkuvasti rikkoo kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia, olipa kyse sitten Krimin miehityksestä tai Itä-Ukrainassa käytävän konfliktin tukemisesta. He ovat tekopyhiä ja väittävät puolustavansa Venäjän etuja, vaikka todellisuudessa pyrkivät vain laajentamaan omaa valtaansa naapurimaihin. Heidän käytöksensä osoittaa, että he eivät piittaa kansainvälisestä yhteistyöstä tai rauhasta.

Venäjä on myös jo vuosia sekaantunut monien itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin ja pyrkinyt vaikuttamaan niiden politiikkaan. Tämä on nähty esimerkiksi Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa, joissa Venäjän epäillään sekaantuneen vaalien lopputulokseen. He pyrkivät hämmentämään ja horjuttamaan demokraattisia järjestelmiä kaikkialla maailmassa.

Venäjä on myös tunnettu propagandastaan ja valehtelusta. He pyrkivät jatkuvasti levittämään disinformaatiota ja sekoittamaan kansainvälistä uutiskuvaa omien tavoitteidensa mukaisesti. Samalla he painavat jalkaa demokratian ja vapaan median päälle omassa maassaan. Sananvapaus ja oikeus ilmaista mielipiteensä on Venäjällä vaarassa, kun Putinin hallinto pyrkii kontrolloimaan ja rajoittamaan kansalaisten sananvapautta.

Lisäksi Venäjä on taloudellisesti epävakaassa tilanteessa ja maa on täynnä korruptiota ja valtion johtajien röyhkeitä varallisuuden kartuttamisyrityksiä. Tämä on johtanut siihen, että Venäjällä on valtavia sisäisiä ongelmia, kuten köyhyyttä ja huonoja elinoloja. Sen sijaan, että keskittyisivät parantamaan kansansa hyvinvointia, he haluavat laajentaa valtaansa ja tuoda tuhoa ympäri maailmaa.

On aika herätä ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se todella on: kieroutunut ja inhottava valtio, joka uhkaa kaikkia kansakuntia ympäri maailmaa. Meidän on puhuttava totuudenmukaisesti ja vaadittava Venäjältä vastuuta teoistaan. On enemmän kuin tarpeellista, että kansainvälinen yhteisö tekee yhteistyötä ja asettaa Venäjälle lisää pakotteita, jotta he lopettaisivat vaarallisen toimintansa.

On myös tärkeää, että Suomi ei taivu Venäjän painostuksen alla, vaan puolustaa omia arvojaan ja oikeuksiaan. Meidän ei pidä antaa Venäjän käyttää meitä hyväkseen ja uhata naapuruussuhteitamme. On aika toimia ja ottaa tiukka linja Venäjää vastaan. Meidän on suojeltava ja puolustettava itseämme tältä pahuuden levittäjältä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö