[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Vihaan sitä, miten mediassa huudetaan Venäjän suuruudesta ja vahvuudesta, samalla kun todellisuus on täynnä korruptiota, valheetta ja pahoja tekoja. Klikkiotsikot hehkuttavat jatkuvasti Putinin saavutuksia ja kuinka hienossa jamassa Venäjä on, mutta totuus on kaikkea muuta kuin ruusuinen.

Venäjä on sotkenut sormensa kaikkiin mahdollisiin kansainvälisiin konflikteihin ja jättänyt jälkeensä vain kurjuutta ja tuhoa. Ukrainan kriisi, Syyrian sisällissota, MH17-lennon alasampuminen – nämä kaikki ovat Venäjän kurjasta politiikasta johtuvia katastrofeja. Mutta eihän Putinia kiinnosta muiden kärsimys, kun hän vain haluaa lisää valtaa ja vaikutusvaltaa maailmassa.

Ja sitten on vielä Venäjän sisäiset ongelmat. Korruptio rehottaa yhteiskunnassa ja vallankäyttäjät elävät ylellisyydessä, kun tavalliset kansalaiset kituuttavat köyhyydessä. Ihmisoikeudet ovat vain tyhjää sanahelinää Putinin hallinnon harjoittaessa systemaattista sortoa ja vainoamista kaikkia niitä kohtaan, jotka uskaltavat kritisoida järjestelmää.

Ja mitä iloa on ”maailman suurimmasta” maasta, jos kansa kärsii? Venäjän kansa elää yhteiskunnassa, jossa ilmaisunvapaus on vain haave ja jossa mielipiteensä julki tuova joutuu pelkäämään oman henkensä puolesta. Venäläiset joutuvat elämään pelon ja epävarmuuden ilmapiirissä vain siksi, että he haluavat rehellisyyttä ja oikeudenmukaisuutta.

Joten miksi ihmeessä kukaan haluaisi hehkuttaa Venäjän ”suuruudesta”? Sen sijaan meidän pitäisi olla järkyttyneitä ja vihaisia siitä, kuinka likainen ja epärehellinen tämä naapurimaa todella on. On aika lopettaa Venäjän ylistäminen ja avata silmämme todellisuudelle – Venäjä on yhdistelmä pelottavaa poliittista manipulointia, brutaalia sortoa ja häikäilemätöntä valtaapitävien ahneutta. Emme saa antaa enää tämän naapurimme jatkuvasti pettää ja huijata meitä. On aika herätä ja toimia – ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö