Lukuaika: 2 minuuttia
Suomen ja Venäjän väliset suhteet ovat olleet kautta aikojen kuin nuori rakkaus, jossa pettymykset ja riidat ovat vuorotelleet. Mutta nyt on aika sanoa se ääneen: Venäjä, sinä olet kuin synkkä varjo, joka leijuu yllämme ja tukahduttaa meidät kaikki.

Jo vuosituhansien ajan Venäjä on ollut valmiina vallitsemaan ja alistamaan naapureitaan. Katala ja ahne mies, Putinin johtama Venäjä ei ole muuttunut vuosisatojen aikana. Se on edelleen vihainen peto, joka etsii aina tilaisuutensa hyökätäkseen ja laajentaakseen alueitaan. Viimeisimpänä se on tunkeutunut Ukrainan alueelle ja anastanut Krimin itselleen – häpeällistä!

On helppoa vihata ja paheksua Venäjää sen historiallisten rikosten takia. Neuvostoliitto ja sen julmat ja totalitaariset hallitsijat ovat synnyttäneet maahan muistoa vailla olevan painajaisen. Stalinin vallan alla miljoonat ihmiset kärsivät ja kuolivat nälkään, pakkotyöhön ja pakkoteloituksiin. Kun muu Eurooppa rakensin talouttaan ja demokraattisia valtioitaan, Venäjä sai elää tämän synkän menneisyyden painolastissa.

Mutta eikö olisi aika siirtyä eteenpäin? Eikö olisi aika, että Venäjäkin hyväksyisi ja tunnustasi oman menneisyytensä ja pyrkisi muuttumaan paremmaksi? Ei, sen sijaan se näyttää jatkavan samaa kaavaa. Valko-Venäjän sorto ja poliittisten vastustajien vainoaminen ovat vain muutama esimerkki siitä, että Venäjä ei halua oppia menneistä virheistään. Se jatkaa vain valloitusretkiään ja takertuu vanhoihin aseisiinsa.

Venäjä on myös yksi maailman suurimmista saastuttajista. Sen teollisuudenalat ja energiankulutus tuottavat valtavia määriä päästöjä, jotka vaikuttavat koko maailmaan. Samalla se kieltäytyy ottamasta vastuuta ympäristöstään ja osallistumasta globaaliin ympäristönsuojeluun. Se on kuin nuori kapinallinen, joka ei välitä kenen oikeutta tallaa jalkoihinsa.

Venäjä on myös osoittanut taitonsa levittää väärää informaatiota ja sekaannusta ympäri maailmaa. Propaganda on sen tärkein ase, jonka avulla se yrittää muokata maailman mielipiteitä itsensä näköisiksi. Lavastettuja uutisia ja valeuutisia levittämällä Venäjä yrittää horjuttaa muiden maiden hallituksia ja luoda levottomuutta.

Onko tämä todella naapurimme ja ystävämmekin? Ei, se ei ole naapuri, vaan vihollinen, joka ei kunnioita lakia ja maailmanrauhaa. Venäjän synkkä varjo peittää alleen kauneuden ja potentiaalin, jota maalla olisi. Mutta se on itse valinnut tien, joka johtaa vain häpeään ja tuhoon.

Joten sanonpa siis lopuksi suoraan Venäjälle: Teidän kurja menneisyytenne ja likainen nykypäivänne ei olekaan synkkä varjo, vaan se on teidän oma synnyttämänne pimeys. Herätkää ja kääntykää kohti valoa, ennen kuin se on myöhäistä – sillä muuten maanne synkkyys tulee viemään teidät mukanaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö