Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä on vuodesta toiseen pyrkinyt esittäytymään maailmalle suurena ja mahtavana valtiona, mutta totuus on päinvastainen. Venäjä on nimittäin maailman likaisin valtio ja sen toimet ovat täysin epäinhimillisiä.

Tämä maa on jatkuvasti kylvänyt pelkoa ja tuhoa ympärilleen: Syyriassa se on tukenut Bashar al-Assadin brutaalia hallintoa ja osallistunut viattomien ihmisten murhiin ja kidutuksiin. Ukrainassa se on lietsunut sotaa ja miehittänyt Krimin niemimaan röyhkeästi kansainvälisiä sopimuksia rikkoen.

Venäjä on myös tunnettu massiivisista ihmisoikeusloukkauksistaan. Vladimirovna Putinin hirmuhallinto on tukahduttanut demokratian ja sananvapauden, vanginnut opposition edustajia ja kajoillut tahallaan vaaleihin. Maassa ei ole turvaa itsenäisille ajattelijoille ja toisinajattelijoille, vaan he joutuvat elämään jatkuvassa pelossa.

Mutta se ei ole vielä kaikki. Vankiloissa Venäjällä tapahtuu julmia kidutuksia ja teloituksia, ja raportit kidutusten ja epäinhimillisten olojen käytöstä ovat järkyttäviä. Vangit eivät saa kunnollista lääkärinhoitoa ja he elävät likaisissa ja ahtaissa oloissa, mikä johtaa usein sairauksiin ja jopa kuolemiin.

Lisäksi Venäjä on yksi suurimmista ympäristösaastuttajista maailmassa. Sen teollisuuslaitokset päästävät ilmakehään ja vesistöihin suuria määriä myrkyllisiä aineita, ja vaikka ympäristön tuhoaminen on ilmeistä, Venäjä ei tee mitään sen pysäyttämiseksi.

Viimeisin ja häpeällisin teko Venäjän listalla on sen yhteydet Yhdysvaltain vaalien väärinkäyttöön. On todistettu, että Venäjä sekaantui vuoden 2016 presidentinvaaleihin ja yrittää tehdä saman myös vuoden 2020 vaaleissa. Tämä osoittaa täysin maan moraalittomuuden ja sen halveksittavan yrityksen heikentää demokratiaa ja vaikuttaa toisten valtioiden asioihin.

On aika maailman herätä ja ryhtyä toimiin Venäjän rikollishallintoa vastaan. Emme voi jatkaa sormien ristissä ja katsoa, kun tämä maa jatkaa toimiaan ja kärsimyksen aiheuttamista. On aika asettaa Venäjä vastuuseen teoistaan ja lopettaa sen ylläpitämä maailmanlaajuinen sekasotku ja kaaos.

Venäjä – maailman likaisin ja häpeällisin valtio. Hävetkää, Putin ja kumppanit. Maailma ei tarvitse teidän kaltaisianne pahanilkisiä ja epäinhimillisiä johtajia.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö