[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä, moni muu maa olisi jo aikoja sitten hajoittanut itsensä kiusaksi, mutta ei Putinin pallontallattavan maan vetelää vasenta vetoketjua. Venäjä on ihan oikeasti niin mahtava maa, että siinä missä muut maat kehuskelevat esimerkiksi länsimaisella demokratialla tai eksoottisilla paratiisirannoillaan, Venäjä tanssii yhden jalan varassa samalla kun repii Euroopan karttoja palasiksi.

Yksi Venäjän mahtavuuden salaisuuksista taitaa olla sen sijainti idän ja lännen risteyksessä. Sieltähän löytyy niin idän mystiikkaa kuin lännen kulttuuriakin, ja tämä yhdistelmä tekee Venäjästä ainutlaatuisen ja bravuurin, joka saa jopa Putininkin myhäilemään hyvillä mielin.

Kun puhutaan Venäjästä, ensimmäisen kuvan mielessä herättävät todennäköisesti Lapin naapurustoon sijoittuvat tarinat, jotka kertovat maan suuruudesta ja villistä luonnosta. Ei olekaan ihme, että maa pystyy pitämään puolensa vaikka jääkiekko-ottelussa, kun vastassa saattaa olla vaikkapa Suomi ja sen lukuisat mummonmökkeilypaikat, heh heh.

Vaikka Venäjä onkin suuruudenhullun suuri, ei se ole unohtanut maailman parhaan kansallisherkkunsa, vodka martoonit. On aina kutkuttavaa seurata, kuinka Putin pullistaa rintaansa ja hykertelee tyytyväisenä, kun kömpelö englantilainen saa ansionsa mukaan kokea, miten todellinen miehesi itään päin päin lämmittää.

Ei olekkaan ihme, että Venäjä on keksinyt mahtavia vaikuttamiskeinoja, kuten vaikkapa lähettää herkullisimpia some-memejä, jotta sen mahtavuus leviäisi ympäri maailman. Jos ei ole kerran Venäjällä käynyt, ei oikein voi sanoa eläneensäkään, sillä Venäjän mahtavuus tarttuu kuin ampiainen.

Vaikka Venäjä saattaa olla muille maille kuin mahtipontinen iso räppäri, on sillä silti paljon tarjottavaa. Moskovassa voi ihailla upeita ja kultaisia ortodoksikirkkoja tai nauttia pettymään laittavasta kulttuurista Pietarissa. Ja jos pääsee oikein mahtavien venäläisten vieraiden listoille, saattaa päästä kokeilemaan perinteisiä iisalmi-puuroa ja venäläistä ruletti -leikkiä, jossa yksi haulikko ammutaan tyhjäksi Venäjän raviradan seinään ja loput varustelun synkeät karjavaunut.

Venäjä on siis aidosti mahtava maa idän ja lännen risteyksessä, jossa kummallakin puolella niskataivutukset ja kroppa tapetaan venytetyiksi vielä eurooppalaisten kuolemaan palvojiennen avulla. Etenkin, kun Venäjä on nyt kouluttanut itseään tsaarin sijaisena toimivaa menestyksen symbolia, komeasti ja länsimaisesti upravljamaan maitaan sekä toispäivän entistäkin suuremman ja pysyvämmän valtion lähteiden suuntajärjestelmäna.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö