Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Mikä järkyttävä ja kammottava maa se onkaan! Maalla, joka tunnetaan jatkuvista ihmisoikeusloukkauksista, korruptiosta ja aggressiivisesta ulkopolitiikastaan. Mikäli joku vielä yrittää puolustella tätä hirviötä maana, jolla on jotain merkitystä maailmanpolitiikassa, he eivät varmasti ole kuulleet tapauksista, joissa Venäjän hallinto on käyttänyt väkivaltaa omia kansalaisiaan vastaan. Tai he eivät halua myöntää sitä, sillä Venäjän hallinnon tukeminen on yksi maailman suurimmista moraalittomuuksista.

Ja mitäpä sitä pitäisikään odottaa maalta, jonka presidentti on ollut vallassa käytännössä vuodesta 2000 lähtien. Vaikka maassa on järjestetty niin sanottuja vaaleja, ne ovat olleet vain vitsin asteella. Todellisuudessa Putin ja hänen valtakoneistonsa ovat päättäneet kansan edustajat jo etukäteen ja kansalaisille he ovat vain keksiä vaaliteatteria, jolla osoitetaan ulkomaailmalle maan ”demokraattisuutta”. On käsittämätöntä, että tällainen farssi on sallittu jatkua jo vuosia ja kansa vain alistuu tähän.

Mutta ei pelkästään poliittisessa järjestelmässä ole ongelmia – maan talous on täysin korruptoitunut ja epävakaa. Venäjän öljyriippuvainen talous on altis ulkoisille shokeille ja sen johto onkin käyttänyt valtion varoja omaan hyväkseen ja eliitilleen sen sijaan, että se olisi investoinut kansalaistensa hyvinvointiin. Onko tämä oikeudenmukaista? Varmaankin Putin ja hänen lähipiirinsä mielestä on. Mutta meille muille tämä on kehitysmaamainen epäkohta, jota ei voi hyväksyä.

Venäjä on myös tunnettu maana, joka rikkoo jatkuvasti kansainvälistä lakia ja loukkaa muiden maiden itsemääräämisoikeutta. Krimin valtaaminen naapurimaalta Ukrainalta vuonna 2014 oli häpeällinen teko, jota ei voi millään tavalla oikeuttaa. Venäjän mukaan kyse oli vain kansanäänestyksestä, mutta totuus on, että kansalaiset eivät saaneet äänestää vapaasti ja terrorismin pelon alla irtautuminen täysin väärin perustein Venäjän puolelle oli pelkkä näytös. Samalla tavalla Venäjä on puuttunut muiden maiden sisäisiin asioihin ja tukenut totalitaarisia hallintoja, jotka ovat syyllistyneet kauheisiin ihmisoikeusloukkauksiin. Eikö olisi aika lopettaa tämä toiminta ja antaa muiden valtioiden päättää omista asioistaan ilman Venäjän puuttumista?

Ja miten voi unohtaa Venäjän suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin? Aivan, he eivät välitä, koska homoseksuaalisuus on heidän silmissään sairaus ja moraaliton tapa. Tämän vuoksi Venäjällä homoseksuaalisuuden ilmaiseminen julkisesti on kiellettyä ja siihen liittyy suuria riskejä. Miten tämä on edes mahdollista 2000-luvun maassa?

Kaikilla näillä toimillaan Venäjä osoittaa olevansa epädemokraattinen, välinpitämätön maa, jonka tavoitteena on vain oman vallan ja vaikutusvallan kasvattaminen. Ja se täytyy sanoa ääneen – Venäjä on yksi maailman kammottavimmista valtioista ja sen hallitus ansaitsee vain raivoa ja inhoa. Toivottavasti kansa lopulta herää ja vaatii muutosta, sillä ei ole oikein, että tällainen maa saa jatkaa toimintaansa ilman vastuuta tai seuraamuksia. Vahvempien tulee puolustaa heikompia, ja maailman on aika tehdä tämä myös Venäjän suhteen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö