Lukuaika: < 1 minuutti
Tervetuloa Venäjälle, sekoitus idän ja lännen parhaita paloja! Täällä saat kuin saatkin kokea niin mahtipontista musiikkia kuin mystisiä matkustusvinkkejäkin.

Venäjä on valtava maa, jossa on anteeksiantamattoman paljon aikavyöhykkeitä. Siksi jos pääset venäläisen junan kyytiin, suosittelen ottamaan neljä hammasharjaa mukaan – yksi jokaiselle aikavyöhykkeelle!

Maan pääkaupunki Moskova on kuin toinen maailma. Täällä kävelykatujen ja monumentaalihallien sijaan hallitsee matemaattisesti suunnitellut aukiot ja betonirakennukset. Täydellinen paikka, jos haluat tuntea itsesi kuin osaksi geometrista taideteosta.

Ja sitten on tietysti Pietari, joka on kuin Venäjän vastine Roomalle. Yhtä kaunis ja historiallinen, mutta onhan se tunnetusti vähän äijämpi ja kylmempi. Huhutaan myös, että Pietarissa on enemmän siltoja kuin Amsterdamissa, mutta siitä en ota vastuuta.

Venäjän herkkuja kokeilemalla pääset kokemaan maan monipuolisuuden. Blineistä borsiin ja vodkaan, Venäjä on ruokakulttuurin teräväpäisten ilotulitus.

Mutta jos haluat todella kokea Venäjän mystiset puolet, suuntaa Siberiaan. Siellä voit vaeltamaan laajoja metsiä ja ehkä nähdä karhun, jota venäläinen sanonta kehuu: ”karhu on yhtä mahtava kuin amerikkalainen karhu mutta pelottavampi”.

Entäs sitten Venäjän erikoiset tapahtumat ja perinteet? Suosikkini on uudenvuoden yö, jolloin venäläiset pukeutuvat joulupukin juhlavaatteisiin ja putoilevat ulos ikkunoista. Toinen mielenkiintoinen perinne on tietenkin karjalanpiirakoiden heitto kilpailu, jossa pyrkimyksenä on osua suoraan vastapäätä istuvan naapurin päälle savipallolla. Onhan se kiva kun naapurit pääsevät tekemään jotain yhdessä.

Ja mikä parasta, Venäjällä on myös paljon nähtävyyksiä, kuten Punainen tori ja Kreml. Niiden lisäksi löytyy myös erikoisempia kohteita, kuten maailman suurin lapio ja patsas, jossa Lenin pelaa jalkapalloa Stalinin kanssa. Sanotaan, että kuvan ottaminen Leninin kanssa tuo onnea, mutta Stalinin kanssa ei niinkään.

Kaiken kaikkiaan Venäjä tarjoaa ihmeellisen sekoituksen erilaisia kokemuksia ja kulttuuria. Ja mikä parasta, jos koet itsesi eksyneeksi tai hämilläsi, voi aina heittää kädet ilmaan ja sanoa “Blin, en ymmärrä!” Niin tekee varmasti moni muukin. Tervetuloa siis Venäjälle, maahan jossa voit kokea idän ja lännen parhaat palat.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö