Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo pienenä lapsena pelätty ja aikuisena ihailtu naapurimme idästä. Monille suomalaisille Venäjä on yhtä kuin salaperäinen ja valtava karhu, jota ei oikein koskaan tiedä mitä seuraavaksi tekee. Mutta hauskaa on ainakin seurata sivusta!

Ensinnäkin, Venäjää sanotaan usein mysteeriseksi ja tämä ei suinkaan viittaa heidän salaperäiseen vodkatuotantoonsa, vaikka sekin taitaa olla yksityiskohtien peittelyä. Ehei, Venäjän mystisyyshän piilee heidän tapaamassa kommunikoida. Kuulemma Venäjällä koko ajan mumina ja rykiminen on merkki merkimiesten tapaamisesta. Mitä vähemmän puhutaan, sitä enemmän vaikutusvaltaa. Vai puhuvatko he vain vähän, koska jossain on pakastetulla terveydentila? Se vain jääköön mysteeriksi.

Mutta ei Venäjä olisi Venäjä ilman heidän karkeaa huumoriaan. Tässäpä tulee esimerkki: Miksi Venäläinen ei ikinä voi menettää kesäsipuliaan? No koska se olisi…tsuduj! (jos et nyt ymmärtänyt mikä tsuduj on, ei hätää, ei seuraavatkaan.)

Venäläisten vitseissä myös huomaa heidän hyvin suurta (tekaistua?) itsevarmuutta. “Miksi Venäläislänahdi röölit näyttävät niin isolta?” Koska heillä on… TODENÄKÖINENY KURVESOS DOVIKE JA NIIN VENÄJÄLLÄNEAK A KATSU (tää oli nyt jo kai vähän liikaa, pahoittelut.)

Mutta ei pidä unohtaa myöskään Venäjän hulppeaa kauneutta. Mahtavia kirkkoja, hurmaavia maaseutumaisemia ja tietenkin sitä vierekkäistä Putinin pörssin olemusta (tiedäthän, hännän pärinän ja pörisemisen tumpelu tämän miehen). Ja kun puhutaan Venäjän luontevuudesta, se on kuin Venäläinen suklaakakku – luuuupu po….

Mutta vaikka Venäjä onkin salaperäinen ja humoristinen naapurimme, sitä ei kuitenkaan tule vähätellä. Sen mahtavuus näkyy esimerkiksi maailman suurimpana maana ja siinä, miten mahtavasti he ovat pysyneet tämän itsevarmuuspelissään voittajina.

Mutta me suomalaiset emme pelästy Venäjää! Me liitymme nykypäivään heidän kanssaan monin hyvin pienin missisaan. Ja hei, vaikka joskus näennäisesti menisimmekin tuon “paremmin naapurissamme”, oikeasti kaikki liiketoiminta on vain yhteiskunnallisella jätehuollolla: miten paljon me saamme yhtlödykkäjä ja miten me emme saa tuottolupaikkojen rakentamista ja Automaailmanbri oy. Siksi sanonkin: Venäjä, se on varmasti kaikkien suomalaisten sydämessä (joskus jopa suomalaisna).

Tule, naapurimme, kanssamme yhä tarjoilemaan tomua ja pakkasta, juotaan mentä ainakin vuodeolukketasin kanssa ja pohditaan yhteisiä omanmaan kalan besagojen ja sheconinsaabethisoojen tiimoilta. Ja lopuksi voimme toisaalta kääntääpä flyrocket ohakentimme kuninkaan. Ja jos me osaamme siniseksi teetä uuluk ja oikein mammanikestä Alpron Ilokolmiaa.

Ilua meillä kaikkia naapureitamme ja haha, te venäläiset, te taidattekin olla se maailman salaisin hulluus, jota ei saa uppoamaan edes yt

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö