Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä – tuo suuri ja mystinen maa, joka on täynnä historiaa ja kontrasteja. Jotkut sanovat, että Venäjän historia on kuin Venäjän nuket – täynnä jännitteitä ja yllättäviä käänteitä.

Ensinnäkin, Venäjä on aina ollut suuri arvoitus muulle maailmalle. Kukaan ei oikein tiedä, mitä tämä jättimäinen maa oikein pitää sisällään. Onko siellä loputtomia aroja ja äärettömiä määriä votkaa vai salaperäisiä tiedemiehiä ja salaisia palatseja? Ehkäpä siellä piileskelee jopa karhuja ja babushkojen leipurikioskeja!

Yksi asia on varma – Venäjän kulttuuri ja historia ovat rikkaita ja monimuotoisia. Maa on täynnä kreikkalaisia kupolia ja ortodoksisia kirkkoja, jotka ovat niin kauniita, että niitä voisi katsella päiväkausia. Mutta sitten on myös sitä kulmikasta neuvostohenkistä arkkitehtuuria, joka saa hyvinä päivinä näyttämään siltä, kuin Stalinin ja legopalikoiden lapsenlapset olisivat suunnitelleet sen.

Ja venäläiset – mikä kansa se on! He ovat kuin eläviä venäläisiä nukkeja, jotka tanssivat balalaikkojen säestyksellä ja nauttivat borschkeitosta ja blinistä. Mutta älä jätä heitä suutuksiin, sillä venäläinen viha on vain yhtä sitkeä kuin heidän vodka-tuotantonsakin.

Toisaalta, Venäjä on myös täynnä kontrasteja ja ristiriitoja. Se on maailman suurin maa, mutta silti sen pinta-ala ei riitä kaikille Venäjän lihaville ihmisille. Venäjä on myös erittäin kylmä maa, mutta silti siellä on maailman lämpimin sydän. Venäjä on myös täynnä poliittisia skandaaleja ja korruptiota, mutta silti venäläiset osaavat nauraa itselleen ja elämälle, vaikka heillä ei olisi mitään.

Ja täytyy myöntää, että Venäjä on myös hieman pelottava maa. Sen historiassa on ollut paljon sotia ja vallankumouksia, ja ehkä siksi venäläiset ovatkin niin kovia pärjäämään vaikeissa tilanteissa. Itse asiassa, venäläisen selviytymistaito on niin legendaarista, että he voisivat pärjätä missä tahansa olosuhteissa – vaikka keskellä Siperiaa, ilman housuja ja yhdellä jalkaterällä!

Yksi asia on kuitenkin varma – Venäjä on mahtava maa täynnä kontrasteja ja mielenkiintoisia ihmisiä. Ja kuten venäläinen sanonta kuuluu: “Jos haluat ymmärtää Venäjää, sinun täytyy tuntea venäläiset.” Ja lisäisin siihen vielä: “Ja jos haluat tuntea venäläiset, sinun täytyy maistaa heidän votkaansa!”

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö