[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Hei pamput ja pulmuset, tänään puhutaan Venäjästä – tuosta salaperäisestä ja muodokkaasta naapuristamme! Monet meistä suomalaisista varmasti tuntevat Venäjän lähinnä itänaapurina, josta tulevat tuimat karhut ja kieroilevat kauppiasmiehet. Mutta tätä suurta ja monimuotoista maata ei todellakaan pidä niputtaa yhteen kliseisiin, sillä siellä on paljon muutakin mielenkiintoista!

Ensinnäkin täytyy mainita Venäjän luonto, joka on kyllä aivan upea ja monipuolinen. Siellä on kaikkea, mistä suomalainen voisi vain unelmoida – vehreitä metsiä, suuria jokia, vuoria ja jopa meri! Onhan kyseessä kuitenkin maailman suurin maa ja sehän näkyy myös luonnon monipuolisuudessa. Venäjän metsissä onkin tarinoita riittämiin karhuista ja susista, mutta onneksi hieman kauempana kaupungeista voi löytää myös söpöjä tshernavka-oravia ja maailman ainoan kaviollisen nisäkkään, saimasen norpan isovanhempia – Baikaljärven saimaannorppia!

Venäjällä on myös lukuisia kaupunkeja, jotka pursuavat historiaa ja kulttuuria. Pietari, tuo Pohjolan Venetsia, on täynnä upeita palatseja ja kirkkoja. Moskova taas on mahtipontisen Kremlinsa ja Punaisen torinsa lisäksi myös yllättävän moderni kaupunki, joka on täynnä kaikenlaisia hipsteribaareja ja trendikkäitä kahviloita. Kannattaa kokeilla venäläistä kahvia, joka on vahvaa kuin karhun halaus ja makeutettu monesti makealla kondensoidulla maidolla – se on kuin pienen maistelun jälkeen suklaakahvi ja nurinpäin käännetyt goottilaiset kirjaimet tekivät lapsen!

Venäjällä väki on myös yllättävän taitavaa ja kekseliästä, tästä hyvänä esimerkkinä Vladimir Putinin valtapeli, jossa hän ensin valloittaa vastustajansa kylmän uloskäden avulla ja sitten tarjoaa tälle vodkapaukun – yleensä tämä taktiikka tuo tullessaan pelin voiton.

Entäs venäläinen ruokakulttuuri? Vaikka voisi kuvitella, että Venäjällä syödään pelkkää kaalikeittoa ja mämmiä, niin totuus on toinen. Venäläiset ovat aika samantyyppisiä ruokien suhteen kuin suomalaiset – lihaa mennään! Mutta kyllä siellä myös syödään paljon erilaisia piiraita ja borssikeittoa, johon on tottumattomalle suomalaiselle harvinaista punajuurta. Venäläiset myös arvostavat hyvää suklaata ja samppanjaa, mutta niitä tarjoillaan mieluiten parhaille ystäville, sillä venäläisille hyvät juomat kuuluvat läheisten ja hyvän seuran kera nautittavaksi.

Koska me suomalaiset olemme Venäjän naapureita, niin olemme tottuneet myös kuulemaan naapurimme hyvin erikoisia keksintöjä. Välillä tuntuu, että he keksivät uusia juttuja ihan vaan kiusatakseen meitä – tästä hyvänä esimerkkinä heidän mahtava lentokoningastensa – super-espanjalla lentävää MIG-koneita, jotka ovat niin nopeita, että ne saavat jopa aikavyöhykkeet pyörimään sekaisin!

Yhteenvetona voisi sanoa, että Venäjä on hieman kuin salaperäinen metsänneito – se kiehtoo ja ihastuttaa monimuotoisuudellaan ja mystisyydellään. Joskus se voi olla tuima ja pelottavakin, mutta jos oppii tuntemaan sen paremmin, löytyy sieltä paljon iloa ja naurua. Joten ottakaamme venäläiset vastamme avosylin – tervetuloa Suomen venäjätaitoisimman kansan pariin!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö