[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Tervetuloa Venäjälle, mysteerien ja kontrastien maailmaan! Jos olet valmis seikkailuun, niin laita karvalakki päähän, napakka asenne päälle ja astu mukaan tähän vitsikkääseen artikkeliin.

Ensiksi, haluan muistuttaa kaikkia siitä, että vaikka Venäjä voi vaikuttaa monille kaukaiselta ja oudolta maalta, se on kuitenkin osa Eurooppaa. Kyllä, kyllä, saattaa olla vaikea uskoa, kun katselet uutisia Ukrainan kriisistä tai kuulet Putinin uhkauksista, mutta se on totta.

Mutta puhutaanpa nyt niistä kontrasteista, joista mainitsin. Venäjä on maa, jossa kylmät talvet ja kuumat kesät kohtaavat. Talvella voit nähdä ihmisten juoksevan kaduilla ihastuttavan karvanahkaturkkinsa kanssa ja kesällä voit nauttia upeasta auringonpaisteesta ja lämmöstä. Mikä parasta, voit kokea molemmat samana päivänä, koska Venäjän sää on yhtä epävakaa kuin Pariisin muoti.

Toinen asia, jota et voi välttää Venäjällä, ovat kontrastit rikkaan kulttuurin ja köyhyyden välillä. Venäjä on maa, jolla on uskomattoman rikas ja monimuotoinen kulttuuri, joka ulottuu vuosisatojen taakse. Esimerkiksi Baletti, joka on yksi Venäjän tunnetuimmista taiteenmuodoista, juontaa juurensa aina 1700-luvulle asti. Mutta sitten voit kävellä kadulla ja nähdä kaupungin rikkaiden ihmisten kääntyvän kauhuissaan ja sokaisemina katsoaessaan vanhan mummon Kiran kerjäämässä rahaa.

Toisaalta, on olemassa yksi asia, josta meidän pitäisi olla kiitollisia Venäjälle, ja se on heidän mahtava vodka. Kyllä, et voi sanoa, että olet todella kokenut Venäjää, ennen kuin olet juonut vodkaa venäläisessä baarissa. Mutta varo, koska se voi johtaa ”nastrovje”-huutoihin ja Venäjän kansanlauluun ”Kalinka, kalinka”.

Mutta yksi asia, josta Venäjä tunnetaan eniten, ovat sen kiehtovat ja salaperäiset maamerkit. Pietarissa voit ihailla upeaa Eremitaasin palatsia, jossa on yli kolme miljoonaa taideteosta, ja sitten matkustaa Soikoturseen ja ihmetellä Kremlin muureja ja punaista toria. Ja jos olet seikkailunhaluinen, voit aina matkustaa Siperiaan ja tutkia Venäjän viimeistä rajaa.

Mutta ennen kuin matkustat Venäjälle, on olemassa muutama asia, jotka sinun pitäisi tietää. Ensinnäkin, venäläiset rakastavat teetä. Kyllä, Venäjä on teetä juovan kansan maa, joten varmista, että sinulla on aina tarpeeksi samovaaria teetäsi varten. Toiseksi, venäläisillä on omintakeinen huumorintaju, joka saattaa olla hieman erilainen kuin mihin olet tottunut. Mutta älä huoli, jos et ymmärrä heidän vitsejään, koska useimmiten he eivät itsekään ymmärrä niitä.

Lopuksi, haluan vakuuttaa teille, että vaikka Venäjä voi vaikuttaa salaperäiseltä ja hieman pelottavalta, se on myös yksi kauneimmista ja kiehtovimmista maista maailmassa. Joten jos olet valmis kokeilemaan uusia asioita, nauramaan venäläisille vitseille, juomaan vodkaa ja ihmettelemään sen kontrasteja, niin Venäjä on sinulle täydellinen matkakohde.

Nyt kun olet lukenut tämän artikkelin, olet hyvin valmistautunut matkustamaan Venäjälle. Ja muista, jos et pääse Venäjälle fyysisesti, voit aina nauttia sen kulinaarisista herkuista kotonasi Ikea-lihapullia syöden ja samovaarista teetä juoden. Nastrovje!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö