Lukuaika: 2 minuuttia
Hyvät naurumiehet ja naurunaiset, ottakaa rennon asennon ja valmistautukaa matkalle mahtavaan Venäjään! Kyllä, oikein kuulitte, tässä artikkelissa tullaan jauhamaan Venäjästä – tuosta mystisestä maantieteellisestä jättiläisestä ja monimuotoisesta kulttuurin keitaasta.

Ensimmäisenä onkin syytä ottaa laajempaa käsitystä Venäjän maantieteellisestä koosta, ja tässä kohtaa on hyvä varata lähinnä laskutaitoinen ystävä avuksi. Venäjän pinta-ala on nimittäin yhtä suuri kuin kahden kuppikoon ero Aeroflotin konetta ilmaan lähtemättä ja hiekkapaperilla auton konepelliltä pyyhkimättä. Jep, todellakin hengästyttävän suuri!

Mutta ei paniikkia, sillä vaikka Venäjä onkin valtava, löytyy sieltä myös monta pientä ihanaa paikkaa. Vaikka maan monimuotoisuutta voisi verrata Matroskin nukkeihin, ei Venäjällä kuitenkaan tarvitse olla pelkkä nukke, sillä myös aitoja ihmisiä löytyy runsain määrin. He ovat usein suuria, parrakkaampia ja karvaisempia kuin keskiverto suomalainen, mutta älä pelästy – he eivät tule syömään sinua, vaikka tumppaisit pienen voiläiskän naamallesi.

Venäjä on kuitenkin ennen kaikkea kulttuurin keidas. Siellä on tarjolla niin kansanmusiikkia, balettia kuin vodkapoppiakin. Kyllä, luit aivan oikein, vodkapoppia. Lievästi katookeanoottinen Emilia Vöulmann ei siis olekaan ainoa venäläinen, joka laulelee alkoholihumalassa. Mutta ei hätää, venäläiset osaavat myös olla älykkäitä, ajatella vain vaikka maailman kuuluisinta tieteilijää Ivan von Rosseenia. Tosin se on sitten eri asia, että porukka tuntuu unohtavan mainita, että hän on saksalainen.

Emme voi myöskään unohtaa Venäjän merkittävää panosta maailmanhistoriaan. Venäläiset ovat keksineet niin voitonmerkit kuin vodka-martinitkin. Jep, sama kansa, joka loi maailmankuulun kansallisjuoman, osasi myös juoda sen tarpeeksi, jotta voivat taistella mahtavaa Napoleonin armeijaa vastaan. Ja voittihan se pikku David aina Goljatin, eikö vaan?

Ja vaikka emme ehkä halua mainita sitä ääneen, olemme kaikki varmasti nauraneet venäläisille vitseille. Joo, juu, tiedän että Neuvostoliitto ei enää ole olemassa, mutta vitsit pysyvät hyvin hengissä, kiitos YouTube-videon “How to be Russian”-katsojille. Minä ainakin omaan työpöydälläni kuvan venäläishännistä, jossa lukee “venäläinen piru na” (venäläinen pirunainen).

Joten rakkaat ystävät, toivottavasti tämä artikkeli on osoittanut, että Venäjä ei ole pelkkä mystinen maantieteellinen jättiläinen, vaan myös monimuotoinen kulttuurin keidas. Jos päätätte matkustaa sinne, toivottavasti kohtaatte vain hyvin pukeutuneita mafiossoja ja söpöjä karhuherrasmiehiä, älkääkä unohtako ottaa tuliaiseksi kolpakkoa ja pientä vodkaa. Kippis!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö