[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

[code_snippet id=31 php format]

. Venäjä – mystisten mausteiden maa

Venäjä, se on maa joka herättää mielissämme monenlaisia ajatuksia: lumisia maisemia, laajoja aroja ja ennen kaikkea outoja kieliä. Mutta tiesitkö, että Venäjä on myös mausteiden Mekka?

Kun lähdetään kokeilemaan venäläistä ruokaa, voi alussa olla vaikea nähdä eroa eri ruokien välillä. Erilaisten laatikkoruoat ja keitokset saattavat vaikuttaa ulkoisesti samanlaisilta, mutta se salaisuus piilee mausteissa.

Venäläisillä on salainen kyky tehdä tavanomaisesta perunakeitosta herkullinen savustetun lihan tuoksuva mestariteos – ja tästä saamme kiittää venäläisiä mausteita.

Heidän mausteet ovat niin moninaiset ja monikäyttöiset että ne saavat kotikokkaajankin innostumaan ja sormet syyhyämään. Tämän takia Venäjä onkin tunnettu mystisten mausteiden maana.

Jos olet epäröinyt kokeilla venäläistä ruokaa mausteiden vuoksi, älä epäröi enää. Tässä muutamia vinkkejä, joilla voit löytää tiensä maustemaailman sokkeloissa.

Ensinnäkin, venäläiset mausteet ovat ehdottomasti maailman monikäyttöisimpiä. Ne sopivat lähes mihin tahansa ruokaan – keittoihin, salaatteihin, pastaruokiin ja jopa leivonnaisiin. Voit siis unohtaa sen ajan, kun pilkkoit ruuan erikseen lapsille ja aikuisille.

Toinen vinkki, joka voi tulla yllätyksenä, on se että venäläiset rakastavat mausteita yli kaiken – siis kirjaimellisesti. He eivät säästele niitä ja voi olla, että maun intensiteetti voi olla liiankin voimakas ensikertalaiselle. Mutta ei hätää, alussa voi käyttää hieman kevyempiä annoksia, kunnes tottuu mausteisiin.

Kolmas vinkki on, että on olemassa muutamia mausteita, jotka ovat lähestulkoon välttämättömiä venäläisessä ruoassa. Ensinnäkin on olemassa kuuluisa ”musta pippuri”, jota käytetään käytännössä kaikissa venäläisissä ruokalajeissa. Sen lisäksi on olemassa monia muita mausteita, kuten korianteri, tilli ja valkosipuli, jotka ovat myös erittäin suosittuja.

Ja loppukevennyksenä vielä yksi vinkeistä, joka ei välttämättä liity suoranaisesti mausteisiin, mutta joka kuuluu olennaisesti venäläisen ruokakulttuurin piiriin: vodka. Moni venäläinen uskoo, että sen nauttiminen ennen ateriaa auttaa ruoan maistumaan paremmalta. Voi kuitenkin olla, että tämä taito ei sovi aloitteleville ruokamatkaajille!

Yhteenvetona voi sanoa, että Venäjä on paikka, josta löytyy mausteita jokaiseen makuun ja tilanteeseen. Jos rohkenet seikkailemaan venäläisen keittiön maailmaan, voit löytää aivan uusia makuelämyksiä ja ihmeellisiä ruokalajeja – ja tietysti myös uusia salaisia mausteyhdistelmiä!

Muistathan kuitenkin, että venäläiset ovat ylpeitä omista mausteistaan, joten jos käyt läheistesi luona kylässä ja he tarjoavat sinulle perinteistä venäläistä ruokaa, muista kiittää ja antaa tunnustusta mausteiden maailmalle – tulet varmasti saamaan pisteitä ansioluetteloon!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö