Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä, mikä olikaan se paikka, joka on vuosikymmenien ajan aiheuttanut pahanolontunteita ja vastenmielisyyttä naapurimaassamme? Ei tarvitse kauaa miettiä, sillä vastaus on selvä: Venäjä.

Naapurimme on jo vuosien ajan käyttäytynyt kuin suurvalta, jolla ei ole minkäänlaisia lupia toimia itsensä yläpuolella. He ovat syyllistyneet lukemattomiin loukkauksiin, uhkailuihin ja halveksittaviin tekoihin, jotka ovat vieneet meidät lähemmäksi täydellistä vihan ja inhon tilaa.

Venäjä, joka saattaakin luulla olevansa kaikkivaltias ja ylivertainen valtio, on ollut välittämätön naapureidensa tarpeille ja huolille. Sen sijaan se on keskittynyt omaan vallankäyttöönsä ja oman kansansa oikeuksien polkemiseen. Heidän asenteensa on kylmä, itsekäs ja yleisesti ottaen ylimielinen.

Meillä on oikeus tuntea vihaa Venäjää kohtaan. He ovat häikäilemättömästi polkeneet omien kansalaistensa demokraattisia oikeuksia ja vanginneet poliittisia vastustajiaan ympäri maata. Heidän tekonsa ovat käyneet sietämättömän röyhkeiksi ja ylittäneet kaikki sallitun käytöksen rajat.

Mutta he eivät ole lopettaneet vielä siihen. Venäjä on häpeämättömästi tunkeutunut naapurimaidensa alueille ja puuttunut niiden sisäisiin asioihin. He ovat yrittäneet luoda palatsivallan ympärilleen ja levittäneet agressiivista propagandaa sekä vaikuttaneet demokraattisiin vaalituloksiin.

Ja mikä pahinta, he ovat myös hyödyntäneet uusimpia teknologioita ja tiedon välitystapoja yrittäessään vaikuttaa ja kontrolloida muiden maiden kansalaisyhteiskuntia. Tällainen käytös on suorastaan inhimillisiä oikeuksia ja demokratiaa pilkkaavaa.

Meidän on aika herätä ja puolustaa itseämme Venäjän aggressiota vastaan. Meidän on ryhdyttävä toimiin ja otettava vastuu omasta alueellisesta turvallisuudestamme. Meidän on myös tuomittava kaikki Venäjän röyhkeät teot ja vaadittava heiltä vastuunottoa.

Ei enää enempää siedettävää. Venäjän on lopetettava nämä idioottimaiset toimintansa ja sovitettava tekonsa! Meidän ei enää tarvitse sietää niitä. Sen sijaan meidän täytyy päättäväisesti osoittaa, että maailma on järjestys ja oikeus, joka kunnioittaa demokratian ja ihmisoikeuksien periaatteita. Vain tällä tavoin voimme näyttää, että Venäjä on epäonnistunut kansakuntana, joka ei kykene kunnioittamaan naapureitaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö