[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä on monille suomalaisille tuttu valtava maa, jonka nimeä heitetään ilmaan aina, kun kahvipöydässä pohditaan maailmanpolitiikkaa. Mutta Venäjä on paljon enemmän kuin vain Putinin ja ukin maa – se on myös puoli miljoonaa nelikilometriä valtakuntaa, jossa on tuhansia tarinoita kerrottavana.

Venäjä on kuin jättimäinen matryoshka-nukke, joka sisältää sisällään lukemattomia kerroksia ja yllätyksiä. Kaikista ensimmäisenä on tietenkin mainittava Venäjän pinta-ala, joka on yli 17 miljoonaa neliökilometriä. Jo pelkästään tämä luku saa suomenkin kartat näyttämään pikkuriikkisiltä paperinpaloilta.

Mutta Venäjä ei ole pelkästään valtava maa, vaan myös erittäin monimuotoinen. Maan eteläosissa voi nauttia välimerellisestä ilmastosta ja palmut huojuvat Krimin niemimaalla. Pohjoisessa taas karut lumiset maisemat tuovat mieleen ”Game of Thronesin”, mutta ilman lohikäärmeitä ja vuonankarvoja.

Venäjä on tunnettu myös historiastaan, ja monet sen tarinat ovat lähtöisin taisteluista ja vallanvaihdoista. Tsaarit ja kommunistit ovat pitäneet huolen siitä, että maassa on aina tapahtunut jotain jännittävää. Mutta täytyy myöntää, että Venäjän historiaa ei ehkä kannata lukea yömyöhään, sillä se voi aiheuttaa pahoja painajaisia.

Mutta Venäjä ei ole pelkkää synkkyyttä ja politiikkaa – maassa on myös paljon huumorintajua, vaikka se välillä piilotteleekin vahvojen tummansinisten piilolinssien takana. Tutustuminen venäläiseen kulttuuriin on kuin avaamassa taikakirjaa, jossa on salaisuuksia ja absurditeetteja jokaisella sivulla.

Venäjällä on myös vahva yhteys Suomeen, ja monilla suomalaisilla on läheinen side naapurimaahamme. Venäläiset ovat hullunrohkeita autokuskeja ja jonottajat syntyneet suoraan jonon päästä. Mutta heillä on myös sydäntä, ja monet suomalaiset ovat kokeneet venäläisten vieraanvaraisuuden ja lämpimän vastaanoton.

Maine viinasta ja vodka-pullojen pohjista ei myöskään ole aivan vailla perää, mutta Venäjä on paljon muutakin kuin viinanhuuruisia öitä ja kävelyä moskovalaisilla kaduilla. Se on myös monien lahjakkuuksien maa, jossa on tuotu maailman tietoisuuteen esimerkiksi baletti, klassinen musiikki ja kirjallisuus.

Joten ei kannata pelästyä Venäjää vain sen kokonsa vuoksi – se on paljon muutakin kuin pelottava naapurimaa. Venäjä on täynnä tarinoita ja mielenkiintoisia käänteitä, jotka kannattaa ottaa haltuun vaikka dyynien välissä kyhnöttävillä maastureilla. Niin tai sitten voit vaan nauttia teekupillisella ja toilettilautasella elämästä. Valinta on sinun.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö