[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Suurista naapurimaista puhuttaessa Venäjä on varmasti yksi niistä, joka herättää suomalaisissa eniten tunteita. Ja ei suinkaan positiivisia sellaisia. Ja miksi ihmeessä pitäisikään olla? Venäjä on vuosien varrella osoittanut olevansa täysi vastenmielinen naapuri, joka ei kunnioita suomalaista kansaa tai sen itsenäisyyttä.

Alkaen historiallisista konflikteista, kuten Karjalan evakoinnista ja jatkuen nykypäivään, Venäjä on jatkuvasti repinyt suomalaisten sydämiä repivällä tavalla. Ystävyydestä ei ole tietoakaan, sillä naapurimaamme käyttäytyy kuin omistaisi Suomen ja sen kansan. Aina kun jokin suomalainen puolue tai organisaatio kyseenalaistaa Venäjän toimia, se herää tuhoamaan suhteemme entistä pahemmaksi.

Ja mitä Venäjä tekee? Se ahdistelee rajanylityksillä ja häiriköi Itämerellä. Se syytää propagandaa ja lisää jännitteitä maiden välille. Se pommittaa sosiaalista mediaa valeuutisilla ja tuo levottomuutta Suomeen. Se ei puhu kanssamme selkä meitä vasten, vaan asettaa ehtoja yhteistyölle ja uhkaa taloudellisilla pakotteilla.

Mikään ei tunnu riittävän Venäjälle. Missä on kansojen ja kielten kunnioitus, josta niin paljon puhutaan? Missä on todellinen halu luoda hyviä suhteita naapuriemme välille?

Venäjä ei ansaitse yhtään enempää pelkäämme tai kunnioitustamme. Se ansaitsee vain vihan ja vastenmielisyyden tunteet suomalaisten sydämessä. On aika lopettaa Venäjän manipulointi ja antaa kotimaalle se kunnioitus ja itsenäisyys, jota se ansaitsee.

Ehkä joskus tulevaisuudessa voimme taas avata sydämemme ja antaa anteeksi Venäjälle sen teot. Mutta tällä hetkellä ei ole sijaa ystävyydelle ja yhteistyölle. Venäjä ei ole sitä arvoinen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö