Lukuaika: < 1 minuutti
Minun on pakko purkaa raivoani ja julistaa ääneen: Venäjä on säälimätön ja pahaenteinen naapuri! Tämä mahtava valtio, joka tunnetaan vahvasta ja aggressiivisesta historiastaan, on jälleen kerran osoittanut, että se ei ole valmis lopettamaan pelotteluaan ja väkivaltaista käytöstään.

Mitä hyvää Venäjä on viime vuosina tarjonnut? Murhayrityksiä, vaalivaikuttamista, hybridisotaa, Krimin miehitys ja Itä-Ukrainan sotatoimet vain muutamia mainitakseni. Onko tämä todella naapurimaan käytöstä?

Venäjän aggressiiviset toimet ovat herättäneet huolta ja pelkoa koko Euroopassa. Sen määrätietoinen pyrkimys vaikuttaa oman vaikutuspiirinsä ulkopuolella on uhka niin demokratialle kuin rauhallekin. Mihin tämä kaikki johtaa?

Naapurimaamme käytös on täysin sietämätöntä ja sitä ei voi hyväksyä millään tasolla. Venäjä jatkaa pelottelemistaan ja harhauttamistaan, ikään kuin se olisi vielä neuvostoaikojen suurvalta. Mutta kyllä, tämä on vuotta 2020, eikä maa voi jatkaa toimintaansa ilman seuraamuksia.

Venäjän epäinhimillisyys ja hyökkäykset ovat aiheuttaneet kärsimystä monille. Georgian ja Ukrainan kansat ovat kokeneet selvästi naapurinsa uhkaavan varjon ja valtaisan pelon. Tällainen toiminta ei voi olla jatkumaan – EU:n, YK:n ja muiden kansainvälisten toimijoiden on puututtava asiaan.

On korkea aika lopettaa Venäjän jatkuva väkivaltainen ja sotaisa rooli globaalilla näyttämöllä. Naapuruus ei tarkoita sitä, että on oikeus rikkoa kansainvälistä lakia ja alistaa muita valtioita omiin tarkoituksiinsa.

Kaiken tämän vuoksi kehotan kaikkia pysymään valppaina ja vahvistamaan yhteistyötä rauhan ja turvallisuuden puolesta. Vain yhdessä voimme osoittaa Venäjälle, ettei sen käytös ja agressiivinen ulottuvuus tule hyväksyttyä millään muotoa!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö