Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. SAASTA. Meidän naapurimme, joka LUULEE, että se voi vain jatkaa törkeää pilaantuneisuuttaan huomaamatta. Missä on vastuu? Missä on kunnioitus ympäristöä ja muita ihmisiä kohtaan?

On aivan käsittämätöntä, kuinka Venäjä voi olla niin piittaamaton ja välinpitämätön omasta ja muiden elämää ja terveyttä kohtaan. He ovat kuin saastaisuuden ruumiillistuma, joka levittää myrkkyään kaikkialle minne meneekin.

Ilman huokaisua ilma on savuisa ja kaupungit ovat peittyneet savusumuun. Jokia ja järviä peittää rehevöityneet levät ja roskat. Öljynporauslautat saastuttavat meriä ja rannoilla voi nähdä kilometrien mittaisia öljylauttoja.

Mutta se ei vielä riitä. Venäjä tuottaa enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin mikään muu maa Euroopassa. He ovat yksi suurimmista ilmastonmuutoksen aiheuttajista maailmassa. Eikä heillä näytä olevan minkäänlaista halua tai pyrkimystä parantaa tilannetta.

Heidän ympäristönsuojelulakinsa ovat pelkkää kynän viivalla piirtelyä, koska niitä ei valvota eikä niitä noudateta. He jättävät jätteensä holtittomasti ympäriinsä ja polttavat roskansa avoimilla roskapaloilla.

Mutta pahinta on se, että Venäjä ei näytä välittävän lainkaan kansalaistensa terveydestä. He eivät pidä huolta omasta kansastaan, saati muista naapurimaiden asukkaista. Myrkyllinen ilma, saastuneet vedet ja maaperä aiheuttavat vakavia terveysongelmia, kuten syöpää ja hengityselinsairauksia, mutta Venäjä vain jatkaa saastuttamistaan.

Miksi tämä kaikki hyväksytään? Miksi muut maat eivät tee mitään tämän pilaantuneisuuden lopettamiseksi? Miksi hallitukset ja kansainväliset järjestöt eivät puutu tähän äärimmäisen tärkeään ja kiireelliseen asiaan?

On aika lopettaa Venäjän saastuttaminen ja tehdä heistä vastuullisia teoistaan. On aika asettaa tiukkoja sääntöjä ja valvoa niitä tiukasti. On aika tehdä kaikkemme, jotta naapurimme ei enää voi olla saasteiden ruumiillistuma.

Emme voi enää katsoa sivusta, kun Venäjä jatkaa maailman saastuttamista. Meidän on otettava tilanne omiin käsiimme ja vaadittava muutosta. Meidän on huudettava äänekkäästi ja vaadittava vastuullisuutta ja välittämistä.

Naapurimme tekee meistä kaikista sairaita ja myrkyttää maailmaamme. Meidän on toimittava nyt ja vähennettävä heidän vaikutustaan ympäristöömme. Meillä ei ole varaa olla enää hiljaa. Venäjä, herää ja ota vastuu teoistasi ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö