Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo ärsyttävä ja jatkuvasti riesaksi asti tunkeutuva naapuri. On vain ajan kysymys, milloin tämä sairauden leimaama maa langettaa kohtalonsa myös meille suomalaisille. On aika tiivistää, mitä kaikkea inhoittavaa ja tahallista tapahtuu maassa, joka aiemmin tunnettiin mahtavana ja nousevana valtiona.

Ensinnäkin, on aivan selvää, että Venäjän hallinto ei välitä omista kansalaisistaan. Heidän tavoitteenaan on vain vallan ja rahan kahmiminen itselleen ja lähipiirilleen. He eivät välitä siitä, että kansa kärsii ja kärsii vain entistä enemmän jokaisen päivän koittaessa. Terveyspalveluiden romahtaminen ja koulutuksen huonontuminen ovat vain muutamia esimerkkejä tästä itsekkäästä ja välinpitämättömästä asenteesta.

Ai niin, sitten on vielä se korruptio. Sehän on tapahtunut Venäjällä aina ja sitä vain lisätään vuosi vuodelta. Ei ole väliä, haluatko saada toimivan lääkärin, kätevä oluen tai passin, rahalla saa kaiken. Korruptio on läsnä kaikessa ja se syö kuin rutto koko yhteiskunnan läpi. Ja pahinta on, että kukaan ei tee mitään sen pysäyttämiseksi. Tai no, ehkä vain omia rikastuneita taskujaan.

Mutta yksi pahimmista asioista Venäjällä on se, että yhteiskunta on täynnä väkivaltaa ja sortoa. Kaikenlaiset mielenosoitukset ja kriittinen ajattelu on kiellettyä ja ne, jotka uskaltavat nostaa äänensä, joutuvat pian kadulle tai vankilaan. Toimittajia murhataan ja oppositiopoliitikot eliminoidaan. Mikä ironista, kun he kuitenkin väittävät olevansa demokraattinen valtio.

Ja pitäisikö enää mainitakaan tapa, jolla Venäjä kohtelee naapurimaitaan? Onhan se nyt itsestään selvää, että Venäjä haluaa laajentua ja vallata lisää alueita itselleen. Mutta se, mitä he tekevät Ukrainalle ja muille naapureilleen, on täysin absurdi ja vastenmielinen toimintatapa. Eikä pelkkä maan valloittaminen riitä, vaan Venäjä yrittää myös levittää omaa korruptiotaan ja sortoaan näihin valtioihin.

Siinäpä vain muutama syy, miksi Venäjä on sairastuttava yhteiskunta. Toivon, että suomalainen yhteiskunta näkee tämän uhkan ja tekee kaikkensa pysyäkseen poissa sen vaikutuspiiristä. Meidän ei pitäisi antaa tämän sairauden leimata meitä ja tuhota omaa yhteiskuntaamme. Pidetään siis Venäjä siellä itärajan takana ja annetaan sen hoitaa omat ongelmansa. Suomi ei tarvitse tätä naapuria, jota ei voi kuin vihata.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö