[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Venäjä, se mummojen maa. Niin suuri ja mystinen, että siinä on monta kerrosta kuin venäläisessä nukkemökkikin. Ja tällä naapurillamme on kyllä suunnilleen yhtä paljon salaisuuksia kuin siellä näissä nukkemökeissäkin.

Kun ajattelee Venäjää, ensimmäisenä mieleen tulee tietenkin Kremlin muhkea punatiilirakennus, jonka edustalla Vladimir Putin käy pönöttämässä ja harjoittelemaan arvokkaan presidentin ilmettä. Mutta älä anna tämän naapurin virallisen ulkokuoren hämätä, sillä Venäjä on paljon muutakin kuin politiikkaa ja vakavaa ilmettä.

Venäjän keittiö on oikeasti varsin mielenkiintoinen sekoitus itäisetä mausteista ja perinteisistä venäläisistä ruokalajeista. Nimikin on saanut vaikutteita maan mystisyydestä, sillä kyllähän esimerkiksi “borscht” kuulostaa paljon eksoottisemmalta kuin pelkkä punajuureruoka. Ja venäläisten mummojen tekemät piirakat ovat niin hyvää tavaraa, että niitä voisi turisti ostaa kotiin tuliaisiksi edes miettimättä, että mahtuuko matkalaukkuun heittämään.

Ja hei, eikö muuten ole aivan loistavaa, että Venäjällä on oma kuuluisa talviurheilulajikin nimeltä “kaljakellunta”? No ei siis ihan oikeasti ole, vaan kyseessä on kaikille varmasti tuttu kisoja kuuman oluen voimalla vauhdittanut kausilaji, joka sattuu vain olemaan erityisen suosittu Venäjällä. Tässähän on aivan uusi mahdollisuus Suomen olympiakomittialle, onhan meillä jo osaava johtaja pandakuvakkeen hallinnoimassa.

Mutta ei Venäjä pelkkää hauskanpitoa ja ruuan sössöttämistä ole, vaan siellä sekaan on toisinaan heitetty myös täysin perusteettomia pelkoja. Esimerkiksi siitä, että he tosissaan valloittaisivat Suomen. Onhan Suomessa paljon metsää ja järvien rantoja, mutta ei siellä viitsittäisi näillä Zaporozhets-kolisevilla keleilla käydä. Toivottavasti nämä kaiholla ja pilkalla täytetyt mantrat pian unohtuvat tästä maasta kuin pakkohan se vähän ennemmin tai myöhemmin on kuin auton vaihto.

Venäjä on kuin kaukainen ja ihmeellinen sukulainen, johon on harvoin yhteyttä mutta muistetaan silti joka syntymäpäivänä lähettää terveisiä ja kortti. Se on se läheinen ja kaukainen naapuri, joka välillä vähän ärähtää, mutta johon silti pääsee aina tutustumaan paremmin ja paremmin. Joten ei muuta kuin “na zdorovje” ja tutustumaan tällä suurella ja mystisellä naapurillamme!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö