[rank_math_breadcrumb]

[gtranslate]

Oletko Patriootti? Kirjaudu Patreon-tunnuksillasi tästä ja saat rahallesi vastinetta – Ei mainoksia, Kiitos!
(Tämä ei ole rahankeräys, maksaja saa rahalleen vastikkeen. Juho Saastamoinen maksaa verot tuloista Suomeen vuosittain.)

Tervehdys suomalaiset vitsintekijät ja huumorin ystävät! Tänään puhutaan venäläisten naapureistamme, itänaapuristamme eli Venäjästä. Kyllä, se suuri ja mahtava maa, jossa on enemmän aakkosia kuin Esko Koivunen yllään aakkosia sisältävässä t-paidassa, ja suuria vaikutusvaltaa tsaarin ajoista asti.

Venäjä on mysteeri monille suomalaisille. Monet meistä ehkä tuntevat maan vain uutisista, jossa Venäjä esiintyy joko öljynporauksena tai Vladimir Putinin paljastavassa kalenterikuvassa. Mutta oletteko koskaan pysähtyneet miettimään, mistä venäläisten maine mystisyydestä ja salaperäisyydestä johtuu?

Yksi selitys saattaa löytyä venäläisen expressionismin mestariteoksista, kuten ”Hedelmän syönnin kieltäytyminen”, ”Mies kattavan viittansa kanssa” ja ”Hämähäkinseitti – taideteos, vai sihdin läpäisevä reikä?”. Nämä teokset saavat miettimään, että mitä taiteilija oikeastaan tarkoitti ja että ehkä ne sihdin reiät olivat vain hänen ystävänsä tapa selviytyä liian pulleasta makkaralaatikosta.

Venäjällä on myös monia legendoja ja tarinoita, jotka luovat mystistä vaikutelmaa maasta. Tarina kertoo, että Venäjällä kukaan ei nukkuisi, ellei siellä olisi vodkaa. Tämä selittääkin, miksi monilla venäläisillä on ”unettomuus” nimikkeenä ja miksi monet karhut nukkuvat tiettävästi niin hyvin. Tämä tarina ei kuitenkaan ole totta, sillä venäläisillä on myös perinteinen yömyssy, joka auttaa heitä nukahtamaan. Se on nimeltään ”boršti”, mutta jotkut saattavat tunnistaa sen paremmin nimellä ”buddhalla on myrkyllinen sateenvarjo”.

Mutta selittämättömiä tarinoita ja omaperäistä taidetta enemmän Venäjä on tunnettu suuruudestaan. Siellä on kaikkea suurta ja jättimäistä, kuten Baikal-järvi, joka on niin suuri, että siellä on oma aikavyöhyke, ja Siperia, jota on niin paljon, että Venäjä voi siirtää sinne kaikki epäsuositut tamagotchi-nukkeinsa.

Ja eihän sitä suuruutta voi kieltää myöskään Putinissa, joka on Maailman Vahvin Mies vuosina 1999-2008. Hänen suuruutensa on niin suuri, että hänellä on omat lempeät lisänimikkeet, kuten ”karhu”, ”siperianleijona” ja ”kaikki-nukkeleikit-on-poltettu-lapsena”. Mielenkiintoista kuitenkin, että hän ei ole voittanut Maailman Vahvin Mies -kilpailua sen jälkeen, kun hän liittyi politiikkaan. Eiköhän sielläkin ole kyse jostain Venäjän mystiikasta ja salaperäisyydestä.

Mutta vitsien ja huulen heiton lisäksi on tärkeää muistaa, että Venäjä on myös monipuolinen maa täynnä rikkaita kulttuureja, historiaa ja upeita nähtävyyksiä. Ja meillä suomalaisilla on myös paljon yhteistä venäläisten kanssa, kuten samanlaiset talvimaisemat, vodka ja karaoke-kisat.

Joten olitpa sitten mysteerin ystävä tai puolueellinen Putinin kannattaja, Venäjä on ainakin varmasti mielenkiintoinen ja jännittävä naapurimme. Ja loppujen lopuksi, ehkä suuruus ja mystiikka ovat vain venäläisten tapa selittää, miten he selviytyvät niin monista aakkosista ja pitävät kestävää taloutta vodkaan perustuvalla taloudella.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö