Lukuaika: 2 minuuttia
Hyvät kanssakulkijat, tänään tartumme suuriin ja mystisiin aiheisiin. Kyseessä on maa, jota on kutsuttu monin eri nimin kuten Venäjä, venäläisten meininki ja punaiset pässit. Tarkoitamme tietysti Venäjää, tuota suurta ja mahtavaa naapurimaata.

Venäjä on tunnettu suurvallaksi, joka kattaa valtavan alueen Euroopasta Aasiaan. Heidän alueensa on niin valtava, että vaikka hevosparkakin halutessaan voisi juosta sen ympäri, se ei välttämättä selviäisi matkasta. Ja vaikka selviäisikin, kuinka pirun pitkillä kavioilla se hevonen muka olisi?

Mutta ei mennä suurten alueiden haikailuun, vaan puhutaan sen sijaan venäläisistä. He ovat tunnettuja muun muassa vahvasta luonteestaan ja mieltymyksestään vodkan kaltaisiin alkoholijuomiin. Sanotaan, että venäläinen ei koskaan kuole, vaan vain käy nukkumaan vodkan voimin.

Venäjän historia on myös täynnä mielenkiintoisia vaiheita. Sieltä löytyy muun muassa tsaareja, bolshevikkeja ja Putinia, jonka olemassaolo on kuin salaisuus, jota ei koskaan saada ratkaistua. Heillä on myös rumat ryssänraudat, jotka ovat saaneet nimensä siitä, että ryssät käyttävät niitä joko vartalonsa suojaamiseen tai minkä tahansa esineen hajoittamiseen.

Venäläinen luonto on myös oma lukunsa. Siellä on mitä kauneimpia metsiä ja jokia, mutta myös kylmiä talvia ja valtavia karhuja. Karhuja lukuun ottamatta venäläiset ovat kuitenkin ystävällisiä ja vieraanvaraisia ihmisiä. He tervehtivät vieraitaan perinteisesti leipää ja suolaa tarjoamalla. Mutta kannattaa olla varovainen näitä venäläissyntyisiä leipiä maistellessa, ettei tarvitse lähteä lääkärille kielitieteen vuoksi.

Venäjä on myös tunnettu uskomattomasta kulttuuristaan. Heillä on maailman ehkä kuuluisimmat baletit ja maalaukset. Mutta emme myöskään saa unohtaa venäläistä musiikkia, jota löytyy niin iskelmästä, pimpin sivistyksellisiin mestariteoksiin, kuten Kandela.

Ja kuinka ihmeessä emme voisi puhua venäläisestä ruoasta? Se on kuin yksi suuri perunapannu, jossa on kaikkea mausteista borssikeittoon ja pannukakkuihin. Venäjän vahva ruokakulttuuri on kuin yksi suuri iloinen perhe, jossa jokainen annos on kuin serkku tai kummisetä.

Lopuksi voimme todeta, että Venäjä on todellakin mystinen naapurimaa, joka on täynnä suuruutta, historiaa, kulttuuria ja boboja. Joten jos joskus lähden seikkailulle naapurimaahan, muistakaa minua ja toivokaa minulle hyvää matkaa ja paluuta vodkan voimalla. Kiitos.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö