Lukuaika: 2 minuuttia
Hyvät lukijat, tervetuloa katseltavaksi ja naurattavaksi artikkeliemme uusimmasta lisäyksestä – Venäjä, tsaarien maa ja mahtava idän jättiläinen!

Venäjä, tuo salaperäinen maa, joka ulottuu kansojen ja aikojen yli. Se on ollut monien kansojen ja valtioiden hallinnassa, mutta yhtä vakioelementtiä se ei ole koskaan menettänyt – tsaariltaan tupsahtelevia viisaita ja nasevia kommentteja.

Ensimmäinen tsaari, Ivan Julma, tunnettiinkin läheisten turmiensa lisäksi myös hersyvänä huumorintaju-miehenä. Hänen sanotaan olleen yksi ensimmäisistä, joka keksi kysyä: “Mitä eroa on lännellä ja idällä?” No, “l” tietenkin! Voitte kuvitella, kuinka tsaarin hovi räjähteli naurusta tämän nerokkaan sanaleikin kuullessaan. Ja jos tämä vitsi ei vielä saanut sinua hykertelemään, niin anna minun esitellä toinen tsaari, Peter Suuri.

Peter Suuri, kuten nimikin jo kertoo, ei ollut pelkästään fyysisesti suuri, vaan myös mieletön lyömätön juttumakkaraksi. Hän oli kerran kävelemässä Pietarin kaduilla ja joutui todistamaan väittelyä siitä, kuka oli maailman mahtavin mies.

“Eikö se olekin minä?” Peter kysyi pilke silmäkulmassaan ja osoitti itseään.

“Ehei, minä olen kauppias Pietarista ja minä hallitsen kaikkea!” toinen mies intti.

“Olettepahan vain jalokivikauppias Pietarista, minä taas olen Pietari suuri ja hallitsen maata ja taivasta!” Peter vastasi ja lähti huvittuneena jatkamaan matkaansa. Kukaan ei ole sen jälkeen kyseenalaistanut Peter Suuren valtaa.

Ja voisi tietysti sanoa, että Venäjä on huumorintajultaan hyvällä mallilla myös nykypäivänä. Monet ehkä muistavatkin kuuluisan Putinin tutkimattoman paperilampun. Tai ehkä olette nähneet tuon nerokkaan Putinin ja Hauskat Hatut -välinetesteilin, jossa Putin tulee täydellä hauskalla hatulla, jonka hän on itse tuunannut ja tehty tuo tutkimattoman paperilampuni? Helppoa ja tuottoisaa se on Vladimirille.

Mutta ei pidä unohtaa myöskään venäläisten maailmankuuluja perinnejuhlia, kuten Maslenitsaa, joka on kuin ystävänpäivä ja salkkarit yhdistettynä. Kuvitelkaa mammuttimainen laskiaispullaa, vodkapaukut ja hirmutykitystä tanssi-steppejä Moskovan Punaisen torin ympäri.

Ja mitäpä olisi Venäjä ilman sen herkullista ruokakulttuuria ja juomaperinnettä? Olutta juodaan ja kalaa maistellaan, mutta kaikki he eivät tarjoile suoraan lautaselleen. Venäjällä kun on tapana tuoda ruuat pöytään itse.

Ja sinne se ajatteli ruokansa, mutta mikä maa käy Venäjän persecussionissa yksinäisen jääpuikon tähden ja nauraa venäläisille? Ei mikään. Eikä sillä mitään väliä, sillä Venäjä tietää, että sen suurimmaksi viihde- ja kulttuurivienniksi ei päästä: tsaarien maan ja mahtavan idän jättiläinen ja sen tarinatarinat ja huumorin täysin iloa ja suru katsoi taakseen maailmanlaajuinen ilmiö ≠älykkyys paljon eroja..

Toivottavasti tämä artikkellimme sai teidät hymyilemään ja muistamaan, että Venäjä on paljon muutakin kuin vain kylmä ja mystinen maanosa. Se on myös maailman suurin idän jättiläinen, jossa on upea historia ja aina tilaa hyvälle huumorille. Ja kuten sanotaan – nauru pidentää ikää, ja Venäjä on halukas jakamaan kyllä runsaasti iloa ympäri maailmaa. Nähdään seuraavalla kerralla, kun nautimme yhdessä sellaisista venäläisistä herkuista ja nauramme taas uusille viisautta tsaareiltansa!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö