Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä – se on valtava, mystinen ja monessa mielessä arvaamaton maa, joka on täynnä salaisuuksia ja kiehtovia tarinoita. Se on myös maa, josta löytyy jotain jokaiselle: historiaa, kulttuuria, luontoa, politiikkaa ja tietenkin maailman parasta votkaa.

Mutta mistä ihmeestä Venäjä on saanut maineensa? No, sitä ei voi ymmärtää, ellei tunne maan rikasta historiaa. Venäjä onkin ihan kuin isompi versio vanhemmista sukulaisistamme – täynnä satuja, legendoja ja mielenkiintoista menneisyyttä.

Maan nimestäkin voi päätellä, että Venäjällä on vahvat juuret historiaan. Nimi nimittäin tulee jo viikinkien ajoilta, jolloin se tarkoitti “merenkulkijoita”. Ja venäläiset todella ovat olleet merenkulkijoita, mutta myös valloittajia ja kauppiaita, jotka ovat matkanneet kauas omista kotikonnuistaan ja perustaneet kaupunkeja ympäri maailmaa.

Myös Venäjän hallitsijat ovat olleet kuin suoraan saduista. Heistä on kerrottu monia uskomattomia tarinoita, ja jotkut heistä ovat kaikessa komeudessaan ja hirmuvaltansa sävyttämänä jopa vähän pelottavia. Ei olekaan ihme, että maassa kuohuu aina silloin tällöin poliittiset myllerrykset ja mellakat. Joskus tuntuu siltä, että Venäjän historia on kuin yhtä suurta draamasarjaa, jota ei varmasti ihan heti nähdäkään loppua.

Mutta nyky-Venäjässä on myös paljon ihmeellistä ja puhuttelevaa. Sitä ei voi sivuuttaa vaan nauramatta, sillä Venäjä on samaan aikaan sekä dramaattinen että hulvattoman huvittava. Maassa on tietyllä tavalla pysähdytty menneeseen aikaan, mutta samalla se on myös moderni ja kehittynyt valtio. Esimerkiksi tsaareista ja heidän loisteliaasta elämästään kertovat museot ja palatsit ovat nykyään suosittuja turistikohteita, mutta samalla maassa vallitsee upea ja omintakeinen nykykulttuuri.

Venäjä on myös yhdistävä valtio, sillä sieltä löytyy kaikenlaista jokaiseen makuun. Urheilufanit voivat kisata kuka juo eniten votkaa, taideihmiset voivat ihastella Venäjän upeita maalauksia ja musiikkia ja ruokailusta nauttivat voivat maistella perinteisiä venäläisiä herkkuja kuten blinejä, borssikeittoa ja samovarilla tehtyä teetä. Ja jos oikein onnekas on, niin voi päästä todistamaan Putinin seuraavaa show’ta.

Venäjän nykyinen johtaja Vladimir Putin onkin kuin maan symboli. Hänessä yhdistyy Venäjän historia ja nykypäivä. Jotkut pitävät häntä pahana, jotkut hyvänä, mutta yksi asia on varma: häneen ei voi olla kiinnittämättä huomiota.

Jokaisella Suomen matkalla onkin ihan pakko pistäytyä Venäjällä ja tutustua sen ainutlaatuiseen kulttuuriin ja historiaan. Vaikka maassa on omat ongelmansa, se tarjoaa myös niin paljon upeita elämyksiä ja tarinoita, ettei niitä vaan kannata ohittaa. Ja jos ikinä pääsee tutustumaan Venäjään, niin muistathan käydä vilkaisemassa myös sen sykähdyttävää naapurimaata, Suomea. Sielläkin on aika paljon tarjottavaa, ja ennen kaikkea parempi jääkiekkojoukkue.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö