Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > “Venäjä: Valtion suuruus ja mystiikka”

08.05.2024 04:08

"Venäjä: Valtion suuruus ja mystiikka"
Lukuaika: 2 minuuttia
Hei kanssaselviytyjät ja tervetuloa Venäjälle – maahan, jossa kaikki on sallittua, paitsi kevät. Lämpimästi tervetuloa taistelemaan läpi vuorokaudessa vaihtuvien sääolojen, lumimyrskyjen ja vodkaan kastuneiden juhlien!

Venäjä on maa, joka herättää kunnioitusta ja pelkoa, mutta ennen kaikkea mystiikkaa. Tämä suuri ja mahtava valtio on aina hämmentänyt kansainvälistä yhteisöä – ja joskus myös itseään.

Aluksi voimme puhua maan koosta, joka ei todellakaan jätä kylmäksi. Venäjä on niin suuri, että sen pinta-alalta mahtuisi yhteensä 12 maata kuten esimerkiksi Saksa, Ranska ja Yhdysvallat. Silti venäläisellä on vain yksi kirjaimia sisältävä etunimi – miksi hänen pitäisi vaivata päätään useammalla?

Venäjään liittyy myös paljon mystiikkaa ja uskomuksia. Kuuluisin näistä ehkä on Venäjän vahva käsitys omasta ylivertaisuudestaan. Uskomus on niin voimakas, että toiset kansakunnat ristivät sormensa ja toiset nostavat kädet ylös suostuakseen ja pelätäkseen tämän sanoilla “Kuka hullu keksikään vastustaa Venäjää?”

On myös sanottu, että Venäjä on maa, jossa poliitikot ovat aina hereillä – unessaan. Puhuminen maailmanpolitiikasta ja muista asioista voi tuoda mukanaan vakavia riskejä, kuten vankilakierteen tai miekkoja rinnan läpi.

Mutta emme unohtaa Venäjän runsasta kulttuuria ja tapoja. Se on maa, jossa juodaan enemmän ja rakastetaan enemmän. Moni saattaa ihmetellä myös, miksi Venäjällä on niin kylmä talvisin – se on vain strateginen veto. Talven kylmyys tekee juhlimisesta vieläkin suurempaa, kun ihmiset kokoontuvat samoihin lämpimiin ravintoloihin ja baareihin jakamaan tuoppeja ja elämänviisauksia.

Lisäksi Venäjä on tunnettu myös taiteesta ja kirjallisuudestaan. Venäläiset klassikot, kuten Tolstoi ja Dostojevski, ovat valaneet verta, hikeä ja kyyneleitä lukemattomien lukiolaisten koulukirjoihin, mutta lopulta se palkitaan, kun kaikki päähäsi päntätty venäjänkieli ja -kirjallisuushistoria auttaa sinua vain tilaamaan ruokaa ravintolassa ilman, että saat tarjoilijalta hämmentyneen katseen.

Ja lopuksi, meidän on mainittava Venäjän kuuluisin juhla – Naistenpäivä. Sitäkin voisi kutsua Venäjällä kansallisurheiluksi. Se on päivä, jolloin miehet itsestäänselvästi tiskaavat, tekevät ruokaa ja tuovat kukkia naisille. Ironista kyllä, tämän päivän jälkeen naisilla on päivä, jolloin he taas vastaavat kaikesta itse.

Voisi sanoa, että Venäjä on maa, jossa kaikki on sallittua – paitsi kevät. Mutta loppujen lopuksi, tämä mystinen ja suuri maa on myös ystävällinen ja vieraanvarainen, ja se tarjoaa vierailijoilleen unohtumattomia kokemuksia ja tarinoita kerrottavaksi kotimaassa. Hetki hämmentyneenä tähtää siaan ja nauti siitä! Tervetuloa Venäjälle, unohdamme oikeuden lupaa ei tarvita.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/16 03:48:20